opstaan Beeld Getty Images
opstaanBeeld Getty Images

Met het verkeerde been uit bed stappen: het kan écht

Ben jij ook altijd strontchagrijnig ’s ochtends? Dan is de kans groot dat jij elke dag met je rechterbeen uit bed stapt. Een onderzoek van Sealy toont namelijk aan dat aan welke kant van het bed je slaapt of opstaat wel degelijk uitmaakt.

Met het verkeerde been uit bed stappen kan dus echt.

Met het verkeerde been uit bed stappen

Beddenleverancier Sealy ondervroeg meer dan duizend deelnemers over wat voor invloed het aan de linker- of rechterkant van het bed opstaan heeft op de factoren humeur, succes en kijk op de wereld. Het onderzoek werd uitgezet om het bedrijf inzichten te bieden in welke factoren eraan bijdragen om diep te kunnen slapen. Maar ze ontdekten dus ook het antwoord op de eeuwenoude vraag: kun je met het verkeerde been uit bed stappen? Guess what? Já!

Linker- of rechterkant

Het onderzoek toont aan dat mensen die aan de linkerkant van het bed opstaan – en die dus eerst hun linkerbeen buiten de dekens steken – vrolijker aan het ontbijt zitten, meer plezier hebben in hun werk, een positievere kijk op de wereld hebben en meer goede vrienden hebben dan degenen die zich uitrekken aan de rechterkant van het bed. ‘Rechtsjes’ hebben meer behoefte aan alleen zijn, zijn pessimistischer en hebben vaker een vreselijk ochtendhumeur.

Uitkomsten onderzoek

Tijd om de woorden om te zetten in getallen. Hieronder een overzicht van de uitkomsten van het onderzoek.

Linksjes…

  • hebben een positievere kijk op de wereld (9,5% meer)
  • houden van hun werk (8% meer)
  • hebben veel goede vrienden (8% meer)
  • hebben vaker een goed humeur in de ochtend (4% meer)

Rechtsjes…

  • hebben meer behoefte aan hun eigen gezelschap (9% meer)
  • hebben last van een ochtendhumeur (7% meer)
  • staan veel pessimistischer in het leven (5% meer)
  • vinden hun baan echt verschrikkelijk (3% meer)

Interessante trend

Oké, het zijn redelijk lage percentages, maar ze tonen wel degelijk een interessante trend. De linkerkant van het bed is blijkbaar toch de betere kant. Hebben jij en je partner weleens discussies over de bedindeling? Gooi dan snel alles in de strijd om die linkerkant te veroveren!

Bron: Sealy

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden