Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Met deze sporten verbrand je het minst aantal calorieën

Met deze sporten verbrand je het minst aantal calorieën

Met deze sporten verbrand je het minst aantal calorieën

Wie niet voor haar plezier naar de sportschool gaat, even opgelet: als je écht resultaat wilt zien, moet je namelijk misschien een paar oefeningen overslaan of uitoefenen op een ander apparaat. Kijk maar!

Pilates

Pilates verstevigt de spieren, dus top voor een toned body! Maar er echt van afvallen, dat gebeurt niet zo snel. Een half uurtje Pilates is goed voor het verbranden van zo’n 90 kcal.

Yoga

Hierbij hangt het er heel erg van af wat voor soort yoga je doet. Vinyasa yoga en Bikram yoga verbranden een hele hoop calorieën, wel 350 kcal per half uurtje. Wie een half uurtje Yin yoga doet, verbrandt maar zo’n 120 kcal.

Crosstrainer

Haast je niet meteen naar de crosstrainer in de sportschool, deze verbrandt maar weinig calorieën. Ook al train je het hele lichaam, het effect is een stuk minder zichtbaar. Na een half uurtje ben je maar zo’n 150 kcal kwijt.

Roeien

Roeien is een perfecte workout om het hele lichaam te trainen, maar qua calorieën verbranden is het minder effectief dan we denken. Namelijk zo’n 180 kcal per half uur.

Hardlopen

Wie jogt of hardloopt weet dat de kilo’s er van af kunnen vliegen! Toch? Klopt, máár dan moet je wel een stevig tempo aanhouden van zo’n 10 a 12 kilometer per uur. Minder is ook goed, maar eerder voor de conditie dan voor de vetjes. Bij 7 kilometer per uur verbrand je zo’n 180 kcal per half uurtje.

 

Lees ook: