Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mental spa

Mental spa

Mental spa

De mental spa is in opkomst.

Met deze fijne wellness behandeling hou je niet je uiterlijk jong, maar juist je innerlijk.

Deze nieuwe vorm van ontspanning wordt een trend. De behandelingen zijn niet te vergelijken met lichaams- en gezichtsbehandelingen. Denken kun je aan behandelingen als: het spelen van braingames, een health coach of bijvoorbeeld een bezoek aan de neuroloog of acupuncturist.

Alzheimer
Tevens biedt de mental spa speciale Alzheimer-programma’s aan. De mental spa is namelijk vooral in trek bij de oudere mensen. Zij zijn immers vaak minder actief als zij stoppen met werken, waardoor de hersenen niet meer genoeg training krijgen. Dankzij de mental spa blijft het brein actief.

In opkomst
Nog nooit eerder over de mental spa gehoord? Dat kan! De mental spa is nog in opkomst, maar je komt het toch steeds vaker tegen als behandeling, naast de reguliere wellness behandelingen.

Azië
Helaas bevinden de meeste mental spa’s zich nog in het buitenland. In Azië bijvoorbeeld is de mental spa helemaal ingeburgerd. Hier vind je mental spa-mogelijkheden in de trein, op het vliegveld en zelfs aan boord van cruiseschepen. Specialisten zien in meditatie ook kansen om het brein jong te houden, aangevuld met aromatische geuren, rustige muziek en antistress-cursussen. Klinkt goed!

Bron: Kosmetiek