Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Meer sporten? Dit moet je eten

Meer sporten? Dit moet je eten

Meer sporten? Dit moet je eten

Eten is bedoeld om je lichaam van brandstof te voorzien. Daarom is het helemaal niet slecht om meer te eten op dagen dat je veel sport. Sterker nog: als je je voedingsbronnen slim kiest, kunnen deze je spierherstel bevorderen en je vitaliteit verbeteren. Meer sporten? Dit moet je (w)eten!

Meer sporten, meer honger, meer eten?

Wie veel sport, krijgt meer honger, eet dus ook veel meer en komt zo ook meer aan. Dit is een fabeltje. Natuurlijk vraagt je lichaam om meer bouwstoffen als je veel sport, en kan je ook meer eten. Maar hier kom je zeker niet van aan. Zolang je maar de juiste voeding neemt, bijvoorbeeld eiwitrijke producten en dus géén koekjes.

Vet eten, yes please!

Natuurlijk geen frituurvet. Maar dat je vet moet vermijden is een dikke vette fabel. Vette vis is heel erg goed voor je lijf, net als vruchten en groenten als avocado (ook vet) en aubergine. Vooral blijven eten dus, zeker als je fanatiek aan het sporten bent geslagen.

Dit moet je (w)eten

Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je spijsvertering is. En dat zorgt voor vetverbranding. Zorg dus dat je genoeg voedsel binnenkrijgt, maar enkel het betere eten. Wat je moet eten? Een klein √-lijstje voor in de supermarkt:

  • Groenten en fruit moeten in je winkelmandje. Het eten van groenten en fruit helpt je om onmisbare voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals vitamine C, vitamine A, foliumzuur, vezels en kalium.
  • Ook vezels, eiwitten en vetten zijn belangrijk! Gezonde vetten als avocado en vis bijvoorbeeld.
  • Zorg voor gevarieerd eten en dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Zuivel, vlees en vis zitten vol eiwitten en andere belangrijke stoffen. Vetten en olie bevatten vitamines en essentiële vetzuren.
  • Sla geen maaltijd over, anders raakt je lichaam in de war en sla je JUIST vet op.
  • Drink voldoende water, minstens 2 liter per dag. Thee mag ook… maar dan wel zonder suiker! Of voeg er schijfjes citroen, limoen of muntblaadjes aan toe.

 

Lees ook: