Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Maxima’s favoriete lekkernij

Maxima’s favoriete lekkernij

Maxima’s favoriete lekkernij

Maxima’s favoriete zoetigheid is nu ook te koop in Nederland.

Op een dag kreeg prinses Maxima bezoek. Het was de Rotterdamse zakenvrouw Silvia Piezzi, die in 1982 haar geboorteland Argentinië heeft verlaten voor haar geliefde. Ze praatte met Maxima over wat zei het meest miste uit Argentinië. Maxíma zei dat dit Dulce de leche was, een zoete lekkernij die erg populair is in Zuid-Amerika.
Dit bracht Silvia op een idee en ze besloot Dulce de leche in Nederland op de markt te brengen, onder het merk ‘Mijn oma’. Het is een eerbetoon aan haar moeder en haar zoon die haar moeder nooit heeft ontmoet. Haar oma maakte altijd boterhammen met het spul. Een deel van de winst gaat naar arme kinderen in Argentinië. Ze wil het volgens haar zo lekkere broodbeleg zo veel mogelijk verspreiden.

Klik hier voor de site Mijn Oma

Zelfmaakrecept

Benodigdheden: pt
500 gram witte suiker
2 liter volle melk
1 lepel zeezout
of:
1 kg witte suiker
3 liter melk
Halve theepel baksoda

1. Meng de ingrediënten en giet het mengsel in een kleine sauspan
2. Blijven roeren, anders verbrand het
3. Als het stevig is, is het klaar. Doe het in een kom en laat het afkoelen. Doe het in een schaaltje, pot of blik en geniet ervan!
Lekker op brood of in een toetje.

Een Nederlandse variant van Dulce de leche is Bebogeen.

Dit is haast bij elke supermarkt te koop en staat tussen de chocopasta’s en jams. Je zou denken dat het een dikmaker is, maar dat valt erg mee: het bevat slechts 34 caloriëen. Hier kun je dus ook op je “balansdag” van snoepen.