Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Massage voor je kids

Massage voor je kids

Massage voor je kids

Een mooie manier om je kind en jezelf tot rust te laten komen.

Eeuwenoude tradities leren ons dat elkaar aanraken en massage de belangrijkste peilers zijn voor het geestelijke en lichamelijke welzijn van mensen. De oude Grieken en Romeinen gebruikten al kneed- en wrijftechnieken om het lichaam fitter te maken en de gezondheid te verbeteren.

In Oosterse landen wordt massage al eeuwenlang gebruikt voor ontspanning en gezondheid en is het bijvoorbeeld in Thailand heel normaal als je elke dag na het werk naar een speciaal daarvoor ingericht massagehuis gaat. Je moet dan een soort katoen badjas aan en ze masseren dan door de stof heen om je stress los te kunnen lopen. Ook lopen ze over je rug heen om je goed te laten ontspannen.

Ontspanning creëren
Door onze snelle maatschappij en het drukke programma van kinderen neemt de onrust vooral bij hen toe. Het creëren van ontspanning is daarom heel belangrijk en het geven van een liefdevolle massage is een mooi hulpmiddel. Daarom is het goed dat je je kind voor het slapen zo nu en dan een massage geeft.

Bij mij thuis vragen ze er dagelijks om. Ik doe het niet heel vaak want met 3 kids en een druk leven kun je dat niet altijd opbrengen. Ik gebruik dan daarvoor de speciaal daarvoor ontwikkelde massage blocks van Boutriba. Ze zijn in een 4 tal kleuren. Elke kleur zegt iets over het temperament. Als je een avontuurlijk kind hebt is de rode lijn zeer geschikt voor je kind.

– Het rode massageblok met steranijs en olijfolie is ideaal als rustgever voor het slapen gaan.
– Het groene massageblok met mangopitboter en pure kruizemunt olie is vooral geschikt voor de grote delen van het lichaam.

Als je het helemaal goed wil doen kun je nog een rustgevend muziekje erbij opzetten. Boutriba heeft onlangs een Sleep Well massage cd ontwikkeld voor kinderen. De cd box bevat een bijbehorende instructieboekje met foto’s waarin de massage wordt uitgelegd. De massage zorgt ervoor dat het kind kan ontspannen, emoties kan loslaten en dat de energie in balans wordt gebracht. Heerlijk om de dag mee af te sluiten en op te kunnen gaan slapen.

HealthProducts
Ella Taal is founder van www.healthproducts.nl.
Deze website biedt de bezoeker pure schoonheid-, gezondheid- en lifestyleproducten. Je vindt er allerlei informatie, het online magazine Leef Puur, een Gezondheidsplein en alle inns and outs over Yoga. Iedereen die op zoek is naar meer balans in haar/zijn leven kan op HealthProducts.nl terecht. Ook is het mogelijk om vragen te stellen en persoonlijk advies te krijgen.