Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 10% van de jongvolwassenen is eenzaam en somber: dit mooie initiatief biedt een helpende hand

10% van de jongvolwassenen is eenzaam en somber: dit mooie initiatief biedt een helpende hand

10% van de jongvolwassenen is eenzaam en somber: dit mooie initiatief biedt een helpende hand

Heb je de afgelopen tijd maar weinig familie en vrienden gezien? En ben je het thuiswerken helemaal beu, omdat je totaal geen aanspraak hebt? Of het nou door de coronacrisis komt of niet, er zijn een tal van redenen op te noemen waarom jij je eenzaam of somber voelt. Misschien heb je bijvoorbeeld net een kindje gekregen, maar voel je je moederziel alleen. Of heeft je partner meer aandacht voor zijn of haar werk, dan voor jou. Worstel je met dit soort gevoelens, wees je er dan bewust van dat je lang niet de enige bent. 

Margriet Bel Buddy’s

Sterker nog, maar liefst tien procent van de jongvolwassenen ervaren gevoelens van eenzaamheid en zijn soms somber. Precies om die reden heeft het tijdschrift Margriet de handen ineengeslagen met de Luisterlijn. Samen lanceren zij het initiatief de Bel Buddy’s.

Oproep

Bij dit nieuwe initiatief, de Margriet Bel Buddy’s, gaan Margriet-lezeressen in gesprek met jongvolwassenen over hun struggles. Om dit initiatief onder de aandacht te brengen, is Margriet op zoek naar jongvolwassenen die graag hun verhaal willen delen.

Lees ook
Even offline: dankzij deze tips leg je je telefoon makkelijker aan de kant

Doe mee

Sta jij hiervoor open en wil je samen met Margriet laten zien dat het heel normaal is om over gevoelens als eenzaamheid en somberheid te praten? Meld je dan aan om een bijdrage te leveren aan de campagne via deze link. Wil je meer informatie? Ga dan naar margriet.nl/deeljeverhaal

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock