Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Mannetjes

Mannetjes

Mannetjes

Sinds een jaar heb ik opeens regelmatig mannetjes om mij heen. Mannetjes die dingen doen die ik zelf niet kan doen.

Ik kan namelijk geen verwarmingsketels verplaatsen, vloerverwarming aanleggen of meterkasten uitbouwen. Ook kan ik niet een hele badkamer kitten, radiatoren verplaatsen of zelfs hele nieuwe leidingen aanleggen om nieuwe radiatoren te plaatsen op plekken waar eerst nog geen verwarming was. Kozijnen maken is ook al niet helemaal echt mijn ding. Ook dakdekken moest ik uitbesteden. En stucen (is dat het werkwoord voor wat een stucadoor doet eigenlijk?) kan ik ook al niet. Allemaal dingen die mannetjes wel kunnen. Er zijn vast ook vrouwen die al die dingen kunnen hoor, maar die ken ik niet. Bij welk bedrijf ik ook een offerte liet maken, het waren altijd mannen die de klussen konden klaren. De enige vrouwen die er aan te pas kwamen namen de telefoon op (dat is iets wat ik zelf wel goed kan trouwens).

Mijn vader klust nu al een jaar in en om ons huis, dat is de überman dus wat de klusactiviteiten betreft. Hij kan werkelijk waar bijna alles; metselen, tegelen, electriciteit aanleggen, timmeren, vloeren leggen, ramen zetten, badkamers verbouwen, waterleidingen verplaatsen, kasten bouwen, keukens plaatsen en alle andere voorkomende werkzaamheden. Maar voor het badkamer kitten, ketel verplaatsen, alle verwarmingszaken, het dakdekken, kozijnen maken en stucen moesten er anderen worden ingehuurd.
Ik zorgde voor de catering en betaalde de rekeningen (dat laatste soms bijna met mijn ogen dicht, want mijn hemel, die mannetjes zijn niet goedkoop hoor!) en tussen alle klussende mannetjes door werktypte ik braaf verder.
Mijn vader spreekt de taal van al die mannetjes en hielp ze met hun werkzaamheden (wat vast scheelde in de factuurbedragen) en rond koffie- en lunchtijd praatte ik wat me ze mee.

Gisteren werd het getimmer, gezaag en geboor me een beetje te veel. Ik vertrok naar de biblotheek om daar te werken aan de rapporten die een deadline hadden.

Wat een ruimte.
Wat een rust.
En wat veel vrouwen om me heen!