Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wait, what?! Mannenbedrijf lanceert ‘menstruatiehandschoen’

Wait, what?! Mannenbedrijf lanceert ‘menstruatiehandschoen’

Wait, what?! Mannenbedrijf lanceert ‘menstruatiehandschoen’

‘Geen baarmoeder, geen oordeel’. Deze woorden sprak Rachel Green in Friends en konden niet passender zijn op dit moment. Want een Duits bedrijf bestaande uit alleen maar mánnen, heeft een zogenaamde ‘menstruatiehandschoen’ op de markt gebracht. Volgens hen moeten vrouwen deze dragen wanneer ze maandverband of tampons verwisselen.

Het bedrijf heeft Pinky Gloves en meent dat dit een positief licht moet schijnen op het taboe dat nog altijd op menstruaties rust, maar slaat met deze uitvinding toch echt compleet de plank mis.

Menstruatiehandschoen

Pinky Gloves lanceert de handschoen als een multifunctioneel item, waarmee je op ‘hygiënische wijze’ je maandverband of tampon kunt verwisselen. Daarna tover je het om tot vuilniszakje en is er geen vuiltje mee aan de lucht volgens de mannen. ‘We hebben een missie om het leven van vrouwen gemakkelijker te maken tijdens hun menstruatie, en met deze handschoen ziet het er nog stylish uit ook’, schijven de mannen van het bedrijf op Twitter.

De tweet is inmiddels verwijderd, maar op internet is niets voorgoed weg:

Kritiek

Goedbedoeld of niet, de campagne zorgde voor heel veel (wat ons betreft terechte) kritiek. Op Twitter klinkt luid en duidelijk de boodschap dat deze mannen het taboe rondom menstruatie alleen maar vergroten. Woorden als ‘seksistisch’ en ‘mensonterend’ worden genoemd, en ook wordt de menstruatiehandschoen als ‘slecht voor het milieu’ omschreven.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Foutje, bedankt

De mannen van Pinky Glove hebben inmiddels op de ophef gereageerd. Ze laten in een verklaring weten: ‘We realiseren ons door jullie reacties dat er serieuze kritiekpunten zijn waar wij simpelweg niets vanaf wisten, al had dat wel gemoeten. Wij zijn er absoluut voor om het taboe van het onderwerp te verwijderen. We realiseerden ons dat we nog veel te leren hebben en dat we enkele blinde vlekken hebben.’ 

Dat dus.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?