Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Man zoekt vrouw

Man zoekt vrouw

Man zoekt vrouw

Wim, 47: Ik ben al 47 jaar en ik ben al (bijna) heel mijn leven op zoek naar een vrouw!

Er is alleen geen vrouw die mij wil. Wat doe ik fout? Ik heb geen behoefte aan een prostituee, maar ik brand al veel te lang van verlangen en begeerte. Ik word er gek van!

Vaak word ik er (verbaal) ongeremd en losbandig door. Dat is natuurlijk voor niemand leuk en het leidt tot ergernissen en conflicten. Ik weet dat ik me moet beheersen, maar mijn hormonen zijn sterker dan mijn wil. Ik baal ervan om mezelf dan weer ‘machinaal’ te helpen.

Coach Ceryl
Je wilt graag een vriendin of een vrouw, maar het lukt je niet om contact te maken. Je vraagt je af wat je hieraan kan doen want het zit je dwars en het heeft een negatieve invloed op je welbevinden.

Coaching
Wat je ‘fout’ doet, kan ik je niet vertellen. Ik ken je niet en er zijn geen regels over hoe jij je op moet stellen, of wat je moet doen om een partner te vinden. Wat je wel zou kunnen doen, is de mensen met wie je omgaat (vrienden, collega’s, familieleden) eens vragen hoe zij jou zien. Wat vinden zij jouw sterke punten? En wat vinden zij minder? Misschien kun je sommige mensen wel heel concreet voorleggen waar jij mee worstelt en vragen om eerlijke feedback.

Het werkt echter niet altijd. Sommige mensen (je vrienden bijvoorbeeld) vinden je vaak prima zoals je bent. Anderen vinden het moeilijk om confronterend te zijn.

Met dat laatste moet je namelijk ook rekening houden. Soms is de spiegel die je voorgehouden krijgt niet altijd even mooi. Je moet wel tegen een stootje kunnen en negatieve feedback kunnen verdragen. Bovendien is het niet altijd zo dat je weet wat je kunt veranderen als je eerlijk commentaar hebt gekregen.

Professionele hulp inschakelen
Heb je sowieso weinig vrienden en kennissen? Dan zou het zinvol kunnen zijn om professionele hulp te zoeken. Je huurt dan als het ware een neutraal persoon in die kan kijken waar het mee te maken zou kunnen hebben dat het moeilijk is om contacten te maken of te onderhouden.

Hij (of zij) zou je beter advies kunnen geven dan ik op deze manier. Een optie is dat een individuele therapie voor jou geschikt zou zijn, maar groepstherapie zou ook heel goed kunnen. Misschien een individuele coach of juist een mannencursus? Er zijn legio mogelijkheden. Maar dan lijkt me juist een face to face gesprek noodzakelijk.

Plan
Ga ermee aan de slag en zoek (professionele) hulp als je er zelf niet uitkomt. Als jij, maar soms ook je omgeving er onder gaat lijden, is het tijd om in beweging te komen. Je hebt natuurlijk gelijk dat het vreselijk moeilijk kan zijn als het je al heel lang niet lukt om (seksuele) relaties aan te gaan. Het verlangen en de frustraties kan ik me heel goed voorstellen. Fysieke nabijheid, intimiteit en seksualiteit zijn immers niet te onderschatten levensbehoeften.

Boekentip: