Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Maak je eigen portemonnee

Maak je eigen portemonnee

Maak je eigen portemonnee

Zo maak je gemakkelijk zelf een knip voor je kleingeld.

Heb je een nieuwe kleine portemonnee nodig, maar vind je steeds geen leuke? Je kunt er gemakkelijk zelf één maken, die je geheel naar eigen wens en in de gekste kleuren kunt ontwerpen.

Wat heb je nodig?
40×40 cm katoen (of een andere stof)
1 mini portemonnee gesp
10 cm papierdraad
Sterke lijm
Schaar
Naald en draad
Naaimachine

Hoe maak je de portemonnee?
1. Knip een voor- en achterkant van de stof zoals aangegeven staat op het patroon (rechts). Hanteer de maat van de gesp om te bepalen hoe groot het patroon moet zijn. Zorg ervoor dat je aan de onderkant van het patroon een randje extra stof hebt om de portemonnee extra stevig te maken.

2. Vouw de inkepingen aan de bovenkant van de stof om en lijm deze vast. Dit is nodig om de bovenkant van de portemonnee te verstevigen.

3. Gebruik eventueel de restjes stof om extra details aan je knip toe te voegen. Maak deze met naald en draad of lijm vast. Zorg ervoor dat je de details toevoegt voordat je de portemonnee in elkaar zet.

4. Pak nu de voor- en achterkant van het patroon erbij. Plaats de goede zijden tegen elkaar aan, zodat je de portemonnee als het ware binnenstebuiten hebt. Naai met naald en draad ongeveer 5 mm van de buitenrand de delen aan elkaar vast.

Om de knip steviger te maken kun je op ongeveer 15 mm van de buitenrand de delen met de naaimachine een extra stevige rand naaien. Keer de portemonnee nu met de goede kanten naar buiten.

5. Nu komt het lastigere deel. Smeer de stevige lijm op de bovenzijde van het stof (bij de inkepingen) en in de gleuf van de gesp. Knip het papierdraad door de midden en stop beide stukken ook in de gleuf. Dit houdt de stof op zijn plaats.

6. Wacht tot de lijm droog is. Gebruik vervolgens een vochtige doek (of wattenstaafje) om eventuele resten van de gesp te verwijderen. Nu is je portemonnee klaar om je kleingeld in te stoppen!