Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Luizenbaan

Luizenbaan

Luizenbaan

Annemarie schrijft:

Als moeder ontkom je er niet om allerlei vrijwilligerstaken op de school van je allerliefsten op je te nemen. Van wasmoeder, tot knutselmoeder en van meefietsen naar de gymmoeder tot luizenmoeder. En vooral voor dat laatste bestaat helaas maar erg weinig animo. Elke maandag na de vakantie ploegt een handjevol luizenmoeders alle kinderhaartjes door op zoek naar niet gewenste gasten.

Maar ja dat ik de titel luizenmoeder zo letterlijk zou nemen, had ik niet voorzien. Van het weekend ontdekte ik een piepklein luizeneitje bij mezelf. Kadootje uit Marokko? Of toch via school. Wie zal het zeggen.

Het luizenalarmplan gaat direct van start. Het hele gezin controleren met de luizenkam, insmeren met Prioderm lotion. En alles op 60 graden wassen, wassen en nog eens wassen. Wat niet heet gewassen kan worden opbergen in dichtgeknoopte vuilniszakken. Op dit moment staan er maar liefst 10 vuilniszakken tot nader orde in de garage. Buuf vroeg zich al af: ‘ben je lekker aan het opruimen?’ ‘Nee hoor we hebben luizen!’

Annemarie

P.S. Nu maar hopen dat de collega’s niet aangestoken zijn door dit zeer besmettelijke beestje!