Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Loopbaanadvies voor zelfstandig ondernemer

Loopbaanadvies voor zelfstandig ondernemer

Loopbaanadvies voor zelfstandig ondernemer

Manon (30): Hallo Coach2day! Ik loop momenteel vast op carrière gebied. Na een zware burn out wil ik iets doen wat ik echt leuk vind!

Ik ben erg creatief, houd van fotograferen, sieraden maken, dol op internet, trendwatching, schrijven.. maar wat vind ik nou het leukst? Ik wil graag iets voor mezelf beginnen, vooral eigen tijd indelen, iets doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen maar ook tegelijkertijd iets waar ik een boterham mee kan verdienen (hoeft geen dikke te zijn!) Ik weet niet waar ik moet zoeken! Manon

Coach Charlotte
Wat lekker dat je weer aan de slag kunt en wilt! Je schrijft dat je graag iets wilt doen wat je echt leuk vindt. Dat is ook belangrijk. Dan blijft je energie beter in balans en zul je niet zo snel weer in je oude valkuil stappen.

Fijn dat je kunt aangeven waar je interesses liggen. Dat is al een belangrijke stap. Je vraagt je af waar je moet zoeken naar iets dat je voor je zelf kunt beginnen.

Coaching
Voor de een is de stap naar zelfstandig ondernemerschap heel gemakkelijk gezet. Bij de meesten is een zorgvuldige bezinning nog een stap daarvoor. Als je voor jezelf wilt beginnen, dan moet je goed weten wat je wilt en waarom je dat vanuit een zelfstandig ondernemerschap wilt doen.

Dit pad kun je snel en langzaam bewandelen. Er is hierin geen goed of slecht. Kies zelf het pad dat bij je past.

* Wat is het nu dat jij tot stand wil brengen?
* Wat is het dat jij wilt doen?
* Waarin onderscheid jouw product/ dienstverlening zich?
* Wie zijn jouw klanten/ opdrachtgevers?
* Waar vind je hen? Of misschien nog wel belangrijker: hoe vinden ze jou?
* Wie is je doelgroep? Wat houdt hen bezig?
* Wat zijn jouw persoonlijke goed kwaliteiten?
* Hoe ga jij deze inzetten om jouw droom te verwezenlijken?

Kortom: onderzoek wat het precies is wat je wilt.
Zorg dat je dit in twee, drie zinnen voor jezelf en aan je omgeving goed kunt verwoorden.
Het is daarbij belangrijk dat je weet wat jou onderscheidt, wie jouw doelgroep is en hoe zij jou vinden.

Tips
Zoek mensen die bij jou als kritische sparringpartner kunnen fungeren. Die niet alles wat jij zegt de hemel in prijzen, maar ook niet al jouw ideeën met de grond gelijk maken. Vertel hen wat je van hen verwacht, geef jouw spelregels aan. Wanneer je dit niet bij je vrienden/ familie kunt vinden, overweeg dan eens om een professionele loopbaancoach in de arm te nemen. Zoek dan wel naar iemand die ervaring heeft met het begeleiden van startende ondernemers.