Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > LIFEHACK: Dit is de ultieme manier om snel en gezond te ontspannen

LIFEHACK: Dit is de ultieme manier om snel en gezond te ontspannen

LIFEHACK: Dit is de ultieme manier om snel en gezond te ontspannen

Iedereen heeft wel eens last van een middagdipje. Je kent dat wel: zo rond een uurtje of 4 ben je suf, lusteloos en vooral ongemotiveerd. Een koffie, snackje of wandeling bieden vaak uitkomst, maar het kan ook makkelijker én gezonder.

Een wandeling is natuurlijk altijd een gezonde oplossing, maar met deze winterse temperaturen en (sneeuw-)buien is dat niet per sé het meest aanlokkelijke alternatief. Koffie’tje dan? In principe niks mis mee, maar voor je het weet zit je aan zes mokken per dag en ben je hartstikke verslaafd aan het spul (als het zo ver nog niet is).

Energie

Nee, de ultieme manier om snel te ontspannen is door jezelf een oormassage te geven. Dat klinkt inderdaad behoorlijk vreemd, maar het is wel degelijk een populaire ontspanningstechniek in de Chinese geneeskunde. In de oosterse wereld is men er namelijk van overtuigd dat energie door je lichaam stroomt via met elkaar verbonden banen, die meridianen worden genoemd. Door je oren te stimuleren, zou de energie makkelijker kunnen doorstromen.

Als je dat allemaal wat te zweverig vindt klinken, is er gelukkig ook een verklaring vanuit de westerse geneeskunde. Tijdens het masseren van je oren stimuleer je automatisch je zenuwuiteinden (je oor zit er vol mee) en dat zorgt automatisch voor een soort boost in het reflexcentrum van je hersenen. Resultaat: je voelt al snel helder, alert en uitgerust.

giphy

Dus de volgende keer dat je wat glazig achter je laptop voor je uit zit te staren, pak dan even je oor vast met duim en wijsvinger en masseer zachtjes de bovenkant van je oor. Werk zo zachtjes en voorzichtig door naar je oorlel en herhaal zo vaak als nodig.

 

 

Lees ook:

 

Bron: PureWow