Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Liever computeren dan seks

Liever computeren dan seks

Liever computeren dan seks

De Nederlandse vrouw zit liever achter haar computer dan dat ze sekst.

Zeker 60% van de vrouwen kan haar computer niet missen. De computer wordt zelfs belangrijker gevonden dan seks, dat voor ‘maar’ 50% van de vrouwen onmisbaar is. Een belangrijke verandering sinds 2005. Toch zijn familie, vrienden en partner het allerbelangrijkst in het leven van de vrouw.

Dit blijkt uit het onderzoek Het Fijne van Vrouwen, dat in opdracht van Sanoma Media is uitgevoerd door het onderzoeksbureau TNS Nipo. Het onderzoek is gehouden onder vrouwen in alle leeftijdsgroepen.

Verder is gebleken dat vrouwen ten opzichte van 2005 meer waarde hechten aan hun mobieltje. Actief sporten, boeken en seks scoren ten opzichte van zes jaar geleden minder hoog. Het percentage vrouwen dat sigaretten onmisbaar vindt, is ongeveer gelijk gebleven met 13%. Slechts 10% van de vrouwen kan niet zonder social media.

Verschil met mannen
Ook de Nederlandse mannen vinden de mensen om zich heen het belangrijkst. Maar voor mannen staat seks met 71% op de tweede plaats, terwijl seks voor vrouwen pas op de tiende plaats staat. Voor mannen zijn hobby’s, werk, actief sporten, alcohol en mobiel internetten belangrijker dan voor vrouwen.