Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zin in een herfstwandeling met je hond? Let op: dit kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter

Zin in een herfstwandeling met je hond? Let op: dit kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter

Zin in een herfstwandeling met je hond? Let op: dit kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter

De herfst op en top beleven kun je het beste in het bos doen en wat is er leuker om dat samen met je hond te doen. Maar let op! Het bos is een plek waar het ook levensgevaarlijk kan zijn voor je hond. Lees mee en kom erachter waar je als baasje goed op moet letten. 

Je hoeft één keer niet goed op te letten en je hond kan al ernstig vergiftigd raken.

Eik

Volgens de Dierenbescherming zijn jonge groene eikels en eikenblad levensgevaarlijk voor honden, schapen, geiten en paarden. Op Facebook legt de organisatie uit dat in eikels veel tannine zit. Dit is een stof die erg giftig is voor een aantal dieren. Krijgt je hond hier te veel van binnen dan kan het verkeerd aflopen.

Zekere voor het onzekere

Honden worden vooral ziek van de jonge, groene eikels. Merk je dat je hond zich gek gedraagt of ergens last van heeft na het kauwen op eikels? Neem dan contact op met je dierenarts. Geen paniek, één eikeltje hoeft niet veel kwaad te doen en oudere, bruine eikels al helemaal niet. Maar voel je je er niet goed bij dan is het verstandig om je viervoeter te laten controleren door de dierenarts.

Lees ook
Mensen hebben in de herfst meer zin in seks en dit is waarom!

In de gaten houden

De Dierenbescherming snapt dat je niet bij elk kauwtje gaat kijken wat je hond in zijn of haar bek heeft. Loop je in een gebied waar er veel kans is op losliggende eikels let dan wel vooral goed op. Mochten er eikels op straat liggen loop er dan omheen of raap ze op en gooi ze later weg in de container. Zo bescherm je niet alleen je eigen hond, maar ook die van anderen. Op die manier geniet jij, maar uiteindelijk ook je hond veel meer van de herfst.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images