Lui weekend vrouw dutje Beeld Getty Images
Lui weekend vrouw dutjeBeeld Getty Images

Lekker luieren: het is bewezen dat een lui weekend hartstikke gezond voor je is

Heb je dit weekend even helemaal geen zin om iets actiefs te doen? Dit is helemaal niet erg! Het is bewezen dat een lui weekend hartstikke gezond voor je is.

Lekker in de chill-modus.

Effe luieren in weekend

Je zult denken dat actief bezig zijn, door bijvoorbeeld te sporten, juist heel goed voor je is. Maar je lichaam heeft ook ontspanning nodig. We hebben allemaal een druk leven met werk, het gezin, hobby's, ect. Het is dan verstandig om af en toe een lui weekend in te plannen.

Zo'n weekend waarin je eerst heerlijk kan uitslapen en je pyjama de dresscode is. Slaap je doordeweeks te weinig? Volgens onderzoekers is het dan een goed plan om in het weekend drie tot vier uur extra te slapen.

Netflix and chill

Verveel je je snel met een lui weekend? Onderzoekers adviseren een filmmarathon. Humoristische film laten je extra ontspannen en zijn daarnaast ook goed voor je hart. Wil je ook in je luie weekend extra calorieën verbranden? Kies dan voor een enge film. Heb je nog geen inspiratie voor leuke films? We hebben een lekker lijstje met leuke familiefilms voor je.

Pak een boek erbij

Het lezen van boeken is goed voor je mentale gezondheid. Je kunt namelijk verschillende personages ontdekken en je volledig inleven in hun gedachten en emoties. Dit zorgt ervoor dat je meer in contact komt met je eigen gevoelens. Heb je je voorgenomen om dit jaar meer te gaan lezen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? No worries. Met deze fijne tips behaal je je leesdoel super easy.

Goed, wij doen even ons chillpak aan.

Bron: Vriendin

Danielle Van HoekGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden