Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lekker lui zijn

Lekker lui zijn

Lekker lui zijn

Wanneer heb jij tijd om eens lekker lui te zijn?

Nooit? Dan wordt het tijd om daar eens tijd voor te nemen. Lekker lui zijn is namelijk heel gezond!

Met de nodige mooie zonnige dagen in het vooruitzicht wordt het tijd om eens wat tijd te plannen om lekker lui te zijn. Zo kun even helemaal bijkomen van alle drukte, stress en spanningen. Waarom? Omdat lekker lui zijn heel gezond is.

Wij geven je genoeg argumenten om een paar lekker luie dagen in je agenda te zetten!

Van rust word je slimmer
Ja, als je genoeg rust neemt en slaapjes doet, rusten je hersenen ook uit. Je hersencellen krijgen dan de kans om te herstellen van alle activiteiten van de dag. Als je dus maar genoeg rust neemt, word je vanzelf slimmer.

Van slaap word je mooier
Goed nieuws: het ‘schoonheidsslaapje’ is géén mythe! Van slaap word je echt mooier. Je (huid)cellen krijgen dan de kans om zich te vernieuwen, waardoor je er weer helemaal mooi en fris uitziet.

Van slaap blijf je gezond
Heb je vaak last van allerlei verkoudheidjes, griepjes en aanverwante aandoeningen? Ga dan zeker eens wat vroeger/vaker slapen en rusten. In je slaap maak je namelijk de meeste antistoffen aan. Met genoeg rust blijft je immuunsysteem in topconditie.

Slaap is je oerbescherming
Als mens ben je nou eenmaal geen nachtdier, dat geldt al sinds de oertijd. Door genoeg te slapen bespaar je energie en voel je je simpelweg beter en veilig. 

Van slaap word je slank
Als je níet genoeg slaapt, loop je meer risico op overgewicht dan wanneer je wel goed slaapt. Dat heeft te maken met de hormoonhuishouding. Des te meer reden dus om flink te slapen. 

Met genoeg rust laad je jezelf op
Soms is het gewoon allemaal teveel, loop je achter de feiten én jezelf aan en krijg je het allemaal nog steeds niet klaar. De oplossing: Rust nemen! Door genoeg te rusten kun je dingen weer in perspectief krijgen, is je incasseringsvermogen wat groter en kun je er weer tegenaan. 

Uitgerust is gewoon veiliger
Je bent het eigenlijk gewoon verplicht aan jezelf om genoeg te rusten. Met genoeg rust blijf je scherp en dat is allemaal maar goed. Stel je voor dat je in de auto zit te suffen, of op je werk niet goed oplet… Doe jezelf een plezier en rust lekker uit!