Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lekker in je vel met deze weetjes!

Lekker in je vel met deze weetjes!

Lekker in je vel met deze weetjes!

Zit lekker in je vel met de Fit & Gezond rubriek in Flair, wekelijks gevuld met nieuwe interessante feitjes. Flair verzamelde een paar weetjes uit het blad, voor op het web. Alstu! Wist je dat… 

In 7 minuten fit

Er is een app die je iedere dag in zeven minuten door een aantal oefeningen heen helpt, zodat je topfit wordt. Het werkt, volgens onderzoekers. Er zijn verschillende apps die je door ‘high intensity’ training loodsen. De ‘7 Minute Workout’ van Wahoo Fitness (gratis) is een goede: met duidelijke video’s.

Nootje erbij?

Mensen die elke dag minstens 15 gram noten eten (een halve hand), hebben een lager risico om te sterven aan diabetes, kanker, luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht onder ruim 120.000 Nederlanders. De verklaring: noten bevatten vitamines, goede vetzuren, antioxidanten en vezels. Van pindakaas blijf je jammer genoeg niet langer gezond: dat komt door het toegevoegde zout en omdat er ook slechte vetten in zitten (de transvetzuren).

Paracetamol

Wist je dat paracetamol niet alleen pijn onderdrukt, maar ook emoties? Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waaraan 82 personen meewerkten. De groep werd gesplitst: de ene helft slikte twee paracetamol, de andere een placebo (nep-pil). Vervolgens kregen alle proefkonijnen plaatjes te zien die een heftige emotie kunnen oproepen. Ze moesten beoordelen hoe positief of negatief hun gevoel bij die foto’s was. De reacties van mensen die paracetamol hadden geslikt, waren minder heftig: blije plaatjes werden als minder positief gezien en treurige plaatjes als minder naar.

Dit plan voorkomt snoepen

Mensen snoepen minder als ze een als-dan-plan maken om hun slechte snackgewoontes te vervangen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Stel dat je altijd een zak chips eet tijdens televisieavondjes, dan zou je als-dan-plan kunnen zijn: ’Als ik tv kijk en trek heb, dan eet ik fruit.’ Deelnemers aten na twee maanden gemiddeld 190 kilocalorieën per dag minder. Het werkt het beste als je één als-dan-plan per keer maakt en dat een tijdje volhoudt.

Vieze tandenborstel

7 miljoen bacteriën bevat een gemiddelde tandenborstel, ontdekten onderzoekers van de universiteit van Manchester. Ook bleek de E.coli-bacterie, oftewel de poepbacterie, er soms op te zitten. Tips van de onderzoekers: vervang je tandenborstel elke drie maanden, spoel ’m elke dag grondig schoon en bewaar hem nóóit vlak bij de wc.

Check die moedervlek

Er zijn verschillende apps te downloaden waarmee je kunt testen of een moedervlekje huidkanker is of niet. Maar of ze betrouwbaar zijn, is nog maar de vraag. SkinVision is in ieder geval een goede: dermatologen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven testten de (gratis) app. Gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

 

 

Lees ook:
– 6x de beste bilspieroefeningen
– Yogaoefeningen die helpen bij hoofdpijn
– Schoonmaken met tandpasta