Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Last van een after holiday dip? Zo kom je er vanaf!

Last van een after holiday dip? Zo kom je er vanaf!

Last van een after holiday dip? Zo kom je er vanaf!

De after holiday dip, komt deze term je bekend voor? De meesten zijn na een heerlijke vakantie weer terug aan het werk of aan de studie. Het liefste wil je dat heerlijke vakantiegevoel nog even vasthouden maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Een aantal weken heb je je volledig kunnen ontspannen, je voelt je helemaal zen en hebt even geen verplichtingen aan je hoofd. Nu begint het gehaast vaak weer, je dagelijkse routine en kantoordagen zitten weer vol met afspraken. Waar is het ontspannen gevoel gebleven waar je zo van hebt genoten en dacht nog een lange tijd vast te blijven houden? Het is even slikken maar twijfel niet aan jezelf, dit is heel normaal. Wist je dat 60 procent van de Nederlanders zegt tegen het werk op te kijken na een vakantie? Om je toch net wat extra power te geven helpen wij je van je after holiday dip af. 

Gun jezelf wat buitenlucht

Beweeg en ga naar buiten! In de zomermaanden zul je meer tijd spenderen in in de frisse lucht, de natuur en in de zon. Hier krijgt je lichaam een dosis vitamine D van, probeer dit vast te houden. Maak na een lange kantoordag een wandeling, haal een koffietje in je pauze of ga avondeten in het park. Zo plan je iets leuks en het zal je goed doen. 

Plan leuke dingen

Nu je dagen misschien een stuk voller gepland zijn dan tijdens je vakantie is het belangrijk om activiteiten vooruit te plannen, hierdoor heb je leuke dingen om naar uit te kijken en dit maakt de saaiere afspraken beter. Het is wat vroeg, maar heb je al een leuke stedentrip voor tijdens de kerstdagen in de planning? Maak jezelf enthousiast en raak geïnspireerd door leuke foto’s. 

Socialize

Tijdens je werk kan het zijn dat je volledig opgaat in je eigen bubble. Je bent hard aan het werk, wilt je deadlines halen en ook nog alle mails beantwoorden. Maar heb je je collega’s al gesproken? Loop nog een extra keer naar het koffiezetapparaat om bij te kletsen over je vakantie. Zo breng je je vakantiekriebels ook weer omhoog. 

Lees ook
Zo help je je kind door de eerste schooldagen heen

Beweeg

Een dag vol stress vraagt om het aanwakkeren van geluksstofjes. De beste manier om dit te doen is door te sporten, hier wordt je lichaam blij van. Niet zo’n fan van de sportschool? Ga lekker wandelen in de natuur of fietsen door de stad. Een kleine work out is zo gedaan. 

Geef jezelf de tijd

Het is belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf, gun jezelf de tijd om weer te wennen aan het weer, het kantoorleven en het opbouwen van je ritme. Spreek af met je vrienden en ontspan je tijdens je vrije dagen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nationale Zorggids| Beeld: Getty Images