Group of young men and women, friends, wearing protective face masks and dancing at sunset. Beeld Getty Images
Group of young men and women, friends, wearing protective face masks and dancing at sunset.Beeld Getty Images

Langetermijnbeleid coronavirus: eigen verantwoordelijkheid dat je niet besmet raakt

Het langetermijnbeleid tegen corona zal vooral bestaan uit eigen verantwoordelijkheid. Dat meldt De Telegraaf. Naar verwachting zal het nieuwe beleid volgende week worden gepresenteerd. Het houdt in dat we voortaan zelf ervoor moeten zorgen dat de besmettingen niet oplopen.

Eigen verstand

Het kabinet gaat uit van het eigen verstand. Ze verwachten dat mensen zelf kunnen inschatten waar ze extra moeten ventileren of beter een mondkapje kunnen dragen.

Daarnaast wordt van bedrijven verwacht dat ze hun personeel bescherming bieden. Mensen moeten niet gedwongen worden te komen werken terwijl ze klachten hebben of ziek zijn. Volgens De Telegraaf gebeurde dat namelijk wel voor de coronacrisis.

Eigen verantwoordelijkheid

Ook het testen valt onder eigen verantwoordelijkheid. De welbekende zelftesten blijven in de running. Daarbij kijkt het kabinet naar een mogelijkheid om te laten testen bij de huisarts.

Daarnaast gaat het kabinet de verspreiding van het coronavirus op een andere manier in de gaten houden. Dat doen ze bijvoorbeeld door het rioolwater te onderzoeken.

Lees ook Meer dan 2000 coronapatiënten in het ziekenhuis: dreigt code zwart opnieuw?

Versoepelingen

Vanaf woensdag 23 maart is het overgrote deel van de coronamaatregelen volledig opgeschort. Zo hoeven er geen mondkapjes meer gedragen te worden in het openbaar vervoer. Ook het thuiswerkadvies is helemaal van de baan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: Getty Images

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden