Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lampenparade

Lampenparade

Lampenparade

De koude dagen staan voor de deur en dus is het weer vroeg donker. Tijd voor leuke lampen!

Bij de wintertijd hoort niet alleen kou, maar ook de donkere avonden. De lucht kleurt ’s avonds binnen no time naar donkergrijs, bijna zwart. De spaarlampen, tl-buizen, sfeerlichten en waxinelichtjes achter de ramen doen hun werk en over een maand worden de lichtgevende kerstbomen weer opgetuigd. Tot die tijd kan het donker en een beetje weemoedig zijn in huis.

Hoe los je dit op? Simpel, gewoon met een paar leuke lampen! Verlichting is tenslotte ontzettend belangrijk in je huis. Je kunt met een goede lamp zo veel sfeer toevoegen en je interieur echt afmaken.

Vrouwonline heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht.

Dit is een romantische lamp, bijvoorbeeld heel passend in de slaapkamer.
Tip: Vraag de lamp aan de Sint of Kerstman. Vanaf december is hij namelijk verkrijgbaar via Mixko Boutique.

Fabricate heeft romantische lampen die je eenvoudig van een nieuw jasje kan voorzien. Meer kleuren en andere producten kan je hier bekijken.

Donker hoekje in je huis? Verlicht het met dit lampje Knitlight van Woollight! De lampencollectie is ontworpen door het Nederlands kunstenaarskoppel ‘beeldenbouwers’. De lamp heeft een open structuur. De draad van het breisel bestaat uit een set van drie kleuren. De productie van de lampen is van begin tot eind handwerk en wordt met aandacht door Beeldenbouwers zelf gedaan in een eigen atelier. Online is deze lamp o.a. verkrijgbaar bij Bijzonder Mooi.

Tips voor kleine hanglampjes:
1. Hang het lampje in een donker verwaarloosd hoekje van de kamer. Zet er een klein tafeltje of kastje onder en mooie bloemen erbij. Een schilderijtje erboven en je hebt gelijk een sfeervol en gezellig plekje.

2. Kleine lampjes kan je ook heel goed bij elkaar ophangen, bijvoorbeeld drie dezelfde lampjes of juist een aantal verschillende die elkaar mooi aanvullen.

3. Hang de lampjes eens op verschillende hoogtes voor een speels effect.

4.Gebruik mooie snoeren. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde lampjes gebruiken met verschillende kleuren snoeren. Dit is verkrijgbaar bij o.a. Strand West in Utrecht.