Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Lage rugpijn?

Lage rugpijn?

Lage rugpijn?

Lage rugpijn? Met het principe van de aloude spijkermat en yoga-oefeningen kun je er wat aan doen.

Veel volwassenen, namelijk 3 op 5, heeft last van lage rugpijn. De oorzaak van lage rugpijn is normaal gesproken een lichte schade aan de banden en de spieren in de rug door een eerder ontstaan letsel, een verdraaiing, of vreemde beweging of een verkeerde zithouding. Het kan ook door overbelasting ontstaan door bijvoorbeeld iets zwaars te tillen of door de tuin te spitten of door stress. Het kan ook worden veroorzaakt door lymbale spondylose, de natuurlijke veroudering van de wervelkolom.

Hoe het ook ontstaan is, als je ermee te maken hebt, beïnvloedt het je gehele welbevinden en kan het behoorlijk je humeur verpesten.

Als je er last van hebt en je hebt het echt chronisch is het natuurlijk verstandig om een huisarts te raadplegen. De huisarts kan de diagnose stellen en een behandeling voorstellen.

Wat kun je in zelf doen in het geval van milde vorm van rugpijn?

– Je kunt rust nemen en de pijn verzachten door een warme kruik erop te leggen.
– Je kunt ook yoga- oefeningen doen die je buikspieren en rugspieren verstevigen. Daarvoor verwijs ik je graag door naar een DVD die special aandacht besteedt aan rugklachten. Meer weten ? Klik hier

Als een yoga-oefening pijn doet, stop er dan mee. Doe elke oefening meedere keren en dagelijks voor het beste resultaat. De DVD is heel laagdrempelig en zonder begeleiding uitstekend in te zetten voor een vermindering van je rugklachten.

Een andere tip die ik ook zelf heb uitgeprobeerd, in verband met mijn eigen lage rugklachten, is het dagelijks gebruiken van de Zweedse spijkermat. De Zweedse spijkermat is een flexibele, in alle opzichten groene mat die je kan helpen bij spit, hernia, spierpijn, stijfheid, ischias, stress, chronische pijn, reumatische pijn, frozen shoulder, hoofdpijn, slaapproblemen, whiplash, fibromyalgie en andere klachten. Én voor een heerlijke diepe ontspanning.

De spijkermat is gebaseerd op het duizenden jaren oud principe van het spijkerbed dat is verwerkt in een moderne uitvoering. Door het liggen op de spijkermat maakt het lichaam de lichaamseigen hormonen endorfine en oxytocine, ook wel het geluks- en tevredenheidshormoon. Deze hormonen zorgen voor een diepe ontspanning, verlichting van pijn en voor een goede doorbloeding.

In Zweden werd de spijkermat uit nood geboren door Susanna Lindelöw, die zelf haar halve leven aan chronische rugklachten leed. Inmiddels bestaat de spijkermat daar ruim 4 jaar en ondervinden er honderden duizenden mensen er baat bij. De spijkermat wordt gebruikt in gezinnen, door therapeuten en (top)sporters.

De Zweedse spijkermat in het kort:
• Ontspannende, pijnverlichtende en langdurige werking
• Stimuleert aanmaak van lichaamseigen geluks- en tevredenheidshormonen
• Samengesteld uit TPE-kunststof, 100% vrij van Latex/PVC, dus geen allergische reactie van de huid
• Ontwikkeld én gefabriceerd in Zweden, strenge kwaliteitsnormen en milieueisen gegarandeerd
• 5 jaar garantie, 100% recyclebaar, CE-gekeurd, in alle opzichten groen
• Goedgekeurd door Läkemedelsverket, de officiële Zweedse overheidsinstantie voor controle en toelating van geneesmiddelen, medicijnen en natuurgeneesmiddelen

Meer weten? Kijk hier