Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Spice it up: deze kruiden maken je kop koffie in de ochtend een stuk gezonder

Spice it up: deze kruiden maken je kop koffie in de ochtend een stuk gezonder

Spice it up: deze kruiden maken je kop koffie in de ochtend een stuk gezonder

Kijk, koffie zelf is het probleem niet. Het wordt pas ongezond als je er volvette melk, siroop en als klap op de vuurpijl een toef slagroom aan toevoegt. Met een kop ouderwetse zwarte koffie is echter niks mis. 

Koffie gezonder maken

Integendeel: koffie heeft tal van gezondheidsvoordelen. Maag- en darmspecialist Will Bulsiewicz voegt zelfs nog een paar kruiden toe aan haar ochtendkoffie om het drankje nog gezonder te maken.

Goede bacteriën in de darm

Misschien heb je weleens gehoord dat koffie goed is voor de hersenen en hart vanwege de vele antioxidanten. Volgens Bulsiewicz is koffie echter ook goed voor je buik. De polyfenolen in koffie werken als een prebiotica door de goede bacteriën in de darm te voeden. Als je gember, kaneel en kurkuma aan je ochtendkoffie toevoegt, ontstaat een soort toverdrank voor de echte troopers.

1. Gember

Gember vermindert de kans op infecties en verbetert ook de darmwerking. Het wordt ook vaak ingezet om een opgeblazen buik te verminderen. Last van (ochtend)misselijkheid? Gember is je beste vriend.

2. Kurkuma

Kurkuma is de showstopper onder de kruiden. Het verkleint de kans op infecties, inclusief ontstekingen in de buik. Dat is te danken aan de curcumine in kurkuma. Het versterkt ook de darmwand, wat weer helpt om een lekkende darmwand (ieks) te voorkomen. Dat kan ontstaan wanneer de belijning van de darmwand verzwakt is.

Lees ook:
Best of both worlds? HEMA lanceert ijskoffie met de smaak van dít gebakje

3. Kaneel

Kaneel bevat antioxidanten en anti-ontstekingseigenschappen en beschermt daarbij tegen metabolische aandoeningen, zoals diabetes. Daarnaast maakt kaneel de koffie net iets zoeter zonder dat er suiker bij komt kijken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock