Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is bewezen: mensen die veel knoeien zijn intelligenter

Het is bewezen: mensen die veel knoeien zijn intelligenter

Het is bewezen: mensen die veel knoeien zijn intelligenter

We kennen allemaal wel het moment dat we ons eten morsen op onze kleding. De een zal het minder vaak hebben dan de ander, maar netjes eten kan soms gewoon heel lastig zijn. En wat blijkt? Dat is dus helemaal niet iets slechts. Volgens onderzoekers is het namelijk zo dan mensen die vaak knoeien bovengemiddeld intelligent zijn. 

Waarom knoeien we?

Waarom knoeien we eigenlijk? Om dat uit te zoeken moeten we terug naar de basis. Hoeveel heb je geknoeid toen je baby was? Waarschijnlijk hebben je ouders je toen maar gewoon laten gaan. Kon je op je eigen manier je eten naar binnen werken en ging het meeste er waarschijnlijk naast. Het gevolg hiervan is dat volwassenen die dit konden doen vaker knoeien dan kinderen die van hun ouders niet mochten experimenteren met eten.

Lees ook
Het oesterseizoen is geopend: zo eet je ze zonder knoeien

Meerdere voordelen

Het is niet altijd even fijn om je mooie bloesje weer eens onder te kliederen, maar morsen heeft ook voordelen. Mensen die knoeien zouden namelijk minder kans hebben op overgewicht. Ze voelen namelijk beter aan of ze vol zitten of niet. Ook hebben ze meestal een gevarieerder eetpatroon.

Vaak zijn mensen die morsen ook socialer dan mensen die niet knoeien. Door het lachen en kletsen tijdens de maaltijd is de kant op morsen namelijk groter. Ook zouden mensen die knoeien beter woorden en klanken kunnen uitspreken. Het is hen namelijk geleerd om goed te slikken en ook te verslikken.

Ook zijn mensen die morsen avontuurlijker aangelegd. De reden hiervoor is dat je al op jonge leeftijd bent begonnen om met mes en vork te eten, waardoor je motoriek al vroeg gestimuleerd werd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages