Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Klussen in huis

Klussen in huis

Klussen in huis

Je kent het wel: klussen in huis die maar blijven liggen, ook al is de ergernis groot.

In de lente is het tijd voor de grote schoonmaakbeurt, in de herfst is het klustijd. Plak die plint in de hobbykamer erop, schilder de laatste verwarmingsbuis en maak eindelijk de gordijnen op de juiste lengte.

Ik heb ruim een jaar tegen het gat van de lampaansluiting in het plafond zitten staren, omdat ik niet kan beslissen of ik er nou een lamp wil ophangen of toch het gat wil afsluiten met een plafondrozet. De oplossing voor mijn dilemma nam slechts 2 minuten tijd in beslag (oké, het halen van de trap uit de schuur niet meegerekend): een afdekplaatje van nog geen euro van de bouwmarkt, en wèg was het lelijke gat!

Sierlijsten van behang en radiatorbekleding
Nadeel van een bezoek aan de bouwmarkt is dat ik daar zoveel leuke nieuwe dingen tegenkom, zoals sierlijsten voor langs het plafond en radiatorbekleding. Helaas zijn sierlijsten van kunststof (kijk eens op deze site) duur en niet gemakkelijk te verwijderen, maar ze blijken ook van behang te bestaan. Echt ideaal en volgens mij zie je het verschil niet eens. Je moet wel goed kunnen behangen, maar op 101 woonideeën vind je hier een handig stappenplan voor.

Bijna nog leuker zijn de afdekplaten voor radiatoren. Die zijn verkrijgbaar in 12 kleuren en volgens de instructie met één klik op je radiator te plaatsen. De kans ik groot dat ik die binnenkort ook heb. Weg met die lelijke witte radiatoren in huis.


Dit zijn makkelijke klusjes die je zelf kunt uitvoeren, maar zoek je een echt handige klusjesman voor bijvoorbeeld timmerwerkzaamheden en tegelwerk? Ik vond mijn stukadoor via Kluswebsite.nl. Op deze site plaats je een klus, en vervolgens bieden vakmensen hierop. Je kunt klussers beoordelen nadat ze de klus hebben geklaard, zodat iedereen weet of ze goed werk afleveren.