Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Klaas Boomsma liet een bijzondere tattoo zetten

Klaas Boomsma liet een bijzondere tattoo zetten

Klaas Boomsma liet een bijzondere tattoo zetten

Er zijn tatoeages voor de leuk en tattoos met een verhaal. Klaas Boomsma (42) ging onder de naald om de naam van zijn kind te vereeuwigen. “Nu draag ik haar voor altijd bij me.”

Tekst Jessica Sindelka | Beeld Sven Signe den Hartogh

Klaas (hardlooptrainer en bladenmaker) heeft een relatie met Alexandra. Hij heeft zes tatoeages, waarvan hij er één speciaal voor dochter Daantje (8 maanden) liet zetten.

Old skool

“Toen ik hoorde dat mijn vrouw zwanger was, wist ik het meteen: ik wil een tattoo met de naam van mijn kind. Het idee dat ik haar op die manier altijd bij me draag, vind ik heel mooi. Ik zat te denken aan een ouderwets hart met een vaandel erover, zoals zeemannen die vroeger hadden met ‘Mom’ erin. Zo’n ontwerp wordt alleen snel zo vrouwelijk. Ik besloot tatoeëerder Rupa te vragen. Hij werkt bij de tattooshop van Henk Schiffmacher en is supergoed in zijn vak. Ik zei: ‘Maak er iets cools van, verder is het aan jou’. Bij de eerste schets was het al raak. Het is een old skool tatoeage geworden met dikke lijnen, waardoor ie er toch mannelijk uitziet. Als ik een T-shirt draag, komt de naam precies onder mijn mouw uit.”

Fragiel popje

“Niets had me op het ouderschap kunnen voorbereiden. Ik heb er best het een en ander over gelezen en ben vaak mee geweest naar de verloskundige, maar een kind krijgen is zo’n totaal overweldigend iets, dat had ik me nooit kunnen voorstellen. De eerste weken waren behoorlijk stressvol met zo’n piepklein fragiel popje, maar nu ik er een beetje handigheid in heb gekregen, vind ik het vooral fantastisch. Daantje is een onwijs vrolijk meisje, lacht heel veel. Als ik langer dan twee uur van huis ben, vind ik dat al een eeuwigheid lijken. Ik moet er wel aan wennen dat zo’n kleine hamster volledig je agenda bepaalt. Maar – hier komt een cliché van jewelste – het is het dubbel en dwars waard.”

Nog een naam

“Mijn vrouw vindt de tattoo heel mooi. Ze heeft ‘m me zelfs cadeau gedaan. Ik heb nog voorgesteld om twee vaandels in het ontwerp te verwerken, zodat haar naam er ook bij kon. Dat vond ze niet zo’n goed idee, omdat het ten koste zou gaan van het ontwerp. Toch zou ik ook graag haar naam bij me willen dragen, dus misschien dat er ooit nog een tatoeage voor haar bij komt. Zelf wil ze er misschien ooit ook een voor Daantje laten zetten, maar ze denkt liever wat langer na. Ze is wat dat betreft minder impulsief dan ik.”

Familie-uitje

“Mijn broer (Arie Boomsma, red.), zusje en zwager waren erbij toen ik de tattoo liet zetten. Uiteraard in de shop van Henk Schiffmacher; dat is een soort traditie geworden. Inmiddels is bijna iedereen van onze broers en zussen er al onder de naald geweest. Zelf heb ik drie van mijn zes tattoos hier laten zetten. Ik vind de traditionele stijl van de tatoeëerders heel cool. Dat het een soort familie-uitje is geworden, maakt het extra bijzonder.”

In VIVA Mama 1 staan nog vier andere papa’s die ook een tatoeage lieten zetten voor hun kind. Haal het blad nu in de winkel of bestel ‘m hieronder online.

»Bestel VIVA Mama online | Klik hier «

Zie ook:
Gamekings-presentator Steven over zijn tatoeages: ‘Mijn rug duurde wel 25 uur’
Ben Saunders: ‘Ik heb door de jaren heen flink wat tatoeages weggehaald’