Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kindvriendelijke restaurants in de Efteling

Kindvriendelijke restaurants in de Efteling

Kindvriendelijke restaurants in de Efteling

Wat relaxt is aan de [horecagelegenheden](http://www.efteling.com/restaurants) in de Efteling, is dat ze volledig zijn ingericht op kinderen, zonder de ouders te vergeten. In het [Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken](http://www.efteling.com/NL/restaurants/Polles-Keuken.html) en in [Het Wapen van Raveleijn](http://www.efteling.com/NL/restaurants/Raveleijn-diner.html) bijvoorbeeld, mogen jongens en meisjes helpen. Ook worden ze voor en na de gangen bezig gehouden zodat ook de ouders ongestoord van hun eten kunnen genieten. Je hebt letterlijk geen kind aan ze!

Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken
Terwijl Noud en Evi lekker zitten te kleuren in het boekje dat ze hebben gekregen kunnen wij lekker bijkletsen. Zodra het eten wordt gebracht zijn ze ijverig met het versieren van hun pannenkoek in de vorm van een hartje, terwijl wij genieten van twee specialiteiten: een pannenkoek met rucola, geitenkaas, pecannoten en honing. En eentje met witte chocoladesnippers, koekkruimels en aardbeienjam. Deze recepten nemen we zeker mee als inspiratie voor thuis! Yvonne en ik zijn bijna nog enthousiaster over dit restaurant dan de kids!
Noud: “Je kon bij de kok in de keuken kijken. Hij heeft een draaioven voor pannenkoeken, heel cool!”
Evi: “In het midden stond een groot fornuis met dansende potten en pannen en taarten die gingen ronddraaien.”

Het Wapen van Raveleijn
En in dit Bourgondische restaurant is de sfeer niet anders. De kinderen mogen zelf hun eigen bordje halen, om lekker leeg te smullen. Daarna mogen ze hun eigen koksmuts versieren, waarmee ze een toetje mogen halen: een ijsje waar ze zelf een topping van colaflesjes of tumtummetjes op mogen maken. Ook het diner voor de volwassenen is top. Flessen wijn staan al op tafel (inbegrepen) net als brood met verschillende tapas. Bestek is overbodig! Het hoofdgerecht is een ovenschotel, waar we gezellig samen uit opscheppen.
Noud: “We kregen net als vroeger borden met eten, en mochten met onze handen eten.”
Evi: “We mochten zelf ijsjes versieren en kregen een lolly.”

Tips voor thuis
– Maak placemats in de stijl van een kleurplaat.
– Ga op de Bourgondische tour. Wanneer heb jij voor het laatst met je handen gegeten?! Vooral ideaal voor het voorgerecht, zodat je het diner aanvangt met een gezellig ‘borrelgevoel’, terwijl de eerste honger toch al wordt gestild.
– Samen delen! Kun jij niet kiezen uit het menu? Bestel dan samen twee gerechten die je allebei lekker vindt en neem van ieder de helft.
– Serveer eens een maaltijd in hartvorm. Meer liefde kan er niet van je bord af spatten!
– Maak iets leuks van de prullenbak, zodat opruimen opeens geen straf meer is. (met dank aan Holle Bolle Gijs).

In het kader van hun 60-jarig bestaan mocht ik met mijn vriendin Yvonne (36) en haar kinderen Noud (8) en Evi (6) een weekend naar de Efteling. Volg onze belevenissen 7 weken lang in deze blog!