Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kim Kardashian heeft blonde coupe: 7 nadelen van blonderen

Kim Kardashian heeft blonde coupe: 7 nadelen van blonderen

Kim Kardashian heeft blonde coupe: 7 nadelen van blonderen

Het zal je vast niet zijn ontgaan: Kim Kardashian heeft een nieuwe, platinablonde coupe. De realityster ging deze week voor het eerst als blondine door het leven, in plaats van brunette. Dat je haar niet opknapt van zo’n metamorfose, moge duidelijk zijn, maar wat zijn de nadelen van een kleurverandering?

  1. Je lokken verven is een behoorlijk chemische behandeling en je haar zal hier dan ook niet van opknappen. Bij blonderen wordt het haar kwetsbaarder en zal het eerder afbreken.
  2. Binnen een paar weken zal de eerste uitgroei zichtbaar zijn. Mooi is anders! Om de 4/5 weken zul je deze moeten bijwerken.
  3. Zwemmen in chloorwater is niet zonder risico’s. Grote kans dat de chemicaliën in je haar en het chloor een chemische reactie veroorzaken, waardoor je haar groen (!) uit kan slaan. Een bekende huis,- tuin- en keukentip is om er ketchup in te smeren. Lekker…
  4. Je haar voelt aan als stro. De chemicaliën zijn zo slecht voor je haar, dat het aanvoelt als een bos touw. Met haarproducten kun je het er nog enigszins glanzend uit laten zien, maar lekker aanvoelen: ho maar.
  5. Je hoofdhuid knapt niet op van een verfbeurt. Van gekriebel tot heftige jeuk, ga er maar aan staan.
  6. Het verven van je haar is misschien goed voor je look, voor je portemonnee is het minder leuk. Ten eerste is een verfbeurt al prijzig, daarnaast komen de kosten van het bijwerken van je coupe er nog bij. Tjsa, wie mooi wilt zijn…
  7. Als je ervoor kiest je haren zelf te verven, pas dan op dat het niet geel uitslaat. Als je niet uitkijkt loop je al snel rond met een coupe á la Johnny Flodder, en dat is wel het laatste wat we willen, toch?

Beeld: Getty