Kijk wat er gebeurt als je dít puntje van je oor masseert Beeld
Kijk wat er gebeurt als je dít puntje van je oor masseert

Kijk wat er gebeurt als je dít puntje van je oor masseert

Weg met homeopatische behandelingen en dure geneesmiddelen, want dit is hét middeltje om stress en andere kwaaltjes te doen afnemen. De 'behandeling' is supersimpel, makkelijk om zelf uit te voeren en kan bovendien anywhere, anytime gedaan worden.

Ooracupuntuur

Bij auriculotherapie oftewel ooracupunctuur worden verschillende delen van het oor gestimuleerd door met je vingertoppen op bepaalde punten te drukken of door middel van acupuntuurnaalden. De acupuntuur op die punten van je oor zou invloed hebben op het welzijn van je organen.

Hemelpoort

Het meest gebruikte reflexpunt op je oor wordt ook wel het Shen Men-punt genoemd, wat Chinees is voor 'hemelpoort'. Dat punt kan gebruikt worden om stress, angsten, allergieën, hoofdpijn, verslavingen, depressie en meer te behandelen.

In de video hieronder kan je zien hoe je dat exacte punt op je oor kan vinden. Masseer het Shen Men-punt met ronddraaiende bewegingen en oefen een beetje druk uit. Als je dat twee keer per dag doet, zal het energieniveau in je lichaam verhogen, waardoor ontstekingen verminderen, pijn verlicht wordt, verslavingen en cravings afnemen en je over het algemeen een gezonder lichaam zal krijgen. Wij vullen onze to-dolist alvast aan!

https://www.youtube.com/watch?v=dTRpU4w2VCs

Lees ook:

Elke Spelters

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden