Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kerstcadeaus weggeven

Kerstcadeaus weggeven

Kerstcadeaus weggeven

Zes manieren om je ongewenste cadeautjes te recyclen.

Cadeautjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar wat als je iets hebt gekregen wat je helemaal niet wilt hebben? Die gebreide trui van oma bijvoorbeeld. Sommige mensen vinden het een belediging als je jouw kado’s wegdoet, maar wat als iemand anders er wel iets aan heeft? Kerstcadeaus ‘recyclen’ kan dan juist leuk zijn. Wij geven je zes tips hoe je van jouw ongewilde cadeaus afkomt, zonder mensen teleur te stellen.

Bedenk een systeem
Maak bijvoorbeeld een lijst met spullen die je van mensen hebt gekregen, voordat ze de kast in verdwijnen. Zo geef je nooit je cadeautje terug, aan bijvoorbeeld je tante, van wie je het hebt gekregen.

Kerstcadeaus do’s en dont’s
1. Geef nooit je cadeau aan een vriend van de familie of vriend van de persoon die jou het cadeau gaf.
2. Geef iemand geen cadeau waar het bonnetje, label of andere winkelbewijsjes nog bij zitten. Straks geef je iets waar op staat hoe oud het wel niet is. Verwijder dus alle kaartjes voordat je het cadeautje opbergt.
3. Geef geen cadeautjes weg die speciaal voor jou gemaakt zijn, zoals tekeningen en bakjes.
4. Geef geen persoonlijke cadeautjes weg, want straks staan jou initialen er nog in.
5. Gooi nooit een cadeau weg, omdat je het niet wilt.

Verdelen
Grote geschenkdozen kun je heel simpel kleiner maken en aan meerdere personen geven. Haal de dingen eruit die je wel leuk vindt en de rest kun je cadeau doen.

Persoonlijk maken
Besteed een beetje tijd aan de presentatie van het cadeau. Koop bijvoorbeeld manden of schoteltjes bij een tweedehands winkel die je kunt gebruiken als verpakking. Voeg ook een kort briefje toe om het net wat persoonlijker te maken.

Ruilfeestje
Vraag na de feestdagen je vrienden om alles wat ze niet willen hebben mee te nemen. Zorg er wel voor dat je niets meeneemt, wat je van hen hebt gekregen. Zo is iedereen blij!

Goed doel
Gooi nooit een ongewenst cadeau weg, maar geef ze aan een goed doel of verkoop het op Marktplaats.

Heb jij dit jaar met Kerst ongewenste cadeaus gekregen?