Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Haar voor je ogen? Dit zijn 5 handige kapsels voor tijdens het sporten

Haar voor je ogen? Dit zijn 5 handige kapsels voor tijdens het sporten

Haar voor je ogen? Dit zijn 5 handige kapsels voor tijdens het sporten

Hinderlijk: haar dat in je gezicht hangt tijdens het hardlopen of swingen met gewichtjes in de sportschool. Kies daarom voor een sportproof kapsel dat wél tegen een stootje kan. Flair legt er vijf uit.

Dubbele vlecht

Verdeel je haar in tweeën. Vlecht beide delen in tot de nek en vlecht dan met beide delen verder als één vlecht. Heb je heel lang haar, dan kun je het uiteinde ronddraaien tot een knot voor extra stevigheid.

Paardenstaart-vlecht

Maak met een elastiekje je haar vast in een paardenstaart. Maak in de paardenstaart vervolgens een vlecht. Die bind je onderaan vast met een elastiekje. Eventueel kun je nog een haarbandje gebruiken om losse plukjes uit je gezicht te houden.

Paardenstaart

De allerfijnste coupe voor tijdens het sporten: de paardenstaart. Weg is het haar uit je gezicht! Zorg wel dat je ’m goed vastzet, zodat je voorkomt dat hij halverwege de sportsessie uitzakt.

Knot

Draai je liever je haar in een knot? Net zo effectief. En als je wilt dat hij extra goed blijft zitten, doe er dan voor de zekerheid nog een elastiekje overheen. That’s a wrap!

Lees ook:
Wat zegt je kapsel over jouw persoonlijkheid?

Haarlus

Maak een lage paardenstaart. Maak met je handen boven het elastiekje een opening, waar je de paardenstaart doorheen kunt halen. Je kunt hierbij een haarlus gebruiken, die we nog kennen van vroeger. Benieuwd hoe je te werk gaat? Bekijk hier een tutorial.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages