Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jim staat op de planken

Jim staat op de planken

Jim staat op de planken

Jim de Groot (34) , theatermaker, en nog veel meer!

Hij en zijn partner Susan zijn in mei 2007 ouders geworden van Stijn. Hoe combineer je zo’n drukke baan met het vaderschap? En niet onbelangrijk: Hoe is het om zelf een beroemde vader te hebben?

Wat voor werk doe je precies?
Ik ben theatermaker, acteur, zanger, musicus, producent, schrijver en vertaler.

Waar werk je momenteel aan?
Ik werk in de Wiz, Shhh…it happens en Route 66. Ik werk aan en in De Kleine Man en de Musical Masterclasses. Volgend jaar komt bovendien mijn nieuwe CD uit. Ik vertaal een Engelse kinderopera die volgend jaar naar Nederland wordt gehaald. Verder werk ik aan verschillende (muziek)theaterproducties voor 2008-2009, 2009-2010 en 2010-2011.

Hoeveel uur per week werk je?
Ongeveer 100.

Hoe combineer jij jouw werk met je gezin?
Mijn vrouw doet meestal de nachten; ik de dagen. Ik werk veel thuis, dus kan af en toe inspringen waar nodig. Ik scheur veel heen en weer naar dokter, consultatiebureau, supermarkt en familie.

Hebben jij en je partner een vaste taakverdeling wat betreft de huishoudelijke taken?
Geen vaste verdeling; we doen ‘du moment’ wat er moet gebeuren. De ene dag  heeft de één meer tijd, de andere dag de ander.

Optreden zit in de familie [Jims vader is Boudewijn de Groot!].  Hoe was vroeger bij jou thuis de taakverdeling geregeld?
Mijn moeder deed alles, mijn vader was van huis. Ik leerde al vrij jong helpen in het huishouden (de was, stofzuigen, koken).

Is jouw vader op werkgebied jouw voorbeeld?
Neen. Wel een voorbeeld, maar zeker niet hét voorbeeld.

Wat is jouw mooiste herinnering aan/met je vader?We hebben een jaar in Amerika gewoond. Daaraan bewaar ik goede herinneringen. Verder had hij altijd een borst die warmte uitstraalde, waarop ik mijn hoofd neer kon vlijen. Mijn broer heeft dat ook. Ik hoop dat ik dat ook heb.

Wat voor vader wil jij voor je kinderen zijn?
Een warme, intelligente, aanwezige, gezellige, sterke, streng doch rechtvaardige, betrouwbare vader die zijn kinderen vrij laat en stimuleert, inspireert en stuurt; creatief, menslievend en respectvol.

Wat denk je, zet de familietraditie op het podium zich voort met jouw kinderen?
Dat kan me niets schelen. Succes en geluk zijn belangrijker dan het “waarmee”.