Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb je last van jeukende tepels? Dít is wat het kan betekenen

Heb je last van jeukende tepels? Dít is wat het kan betekenen

Heb je last van jeukende tepels? Dít is wat het kan betekenen

Iedere vrouw heeft weleens last van jeukende borsten. In de meeste gevallen zijn de oorzaken hiervan onschuldig. Ook jeukende tepels komen regelmatig voor. Vaak is er niks aan de hand, maar soms is het slim om het even bij de huisarts te laten checken. Wat je hier tegen kunt doen en wat de oorzaken zijn leggen we je hier uit. 

Shampoo of zeepresten

Jeukende tepels kunnen ontstaan door hele simpele verklaringen. Bijvoorbeeld doordat er onder de douche nog shampoo of bodylotion restant op je tepel is blijven zitten. Je tepels zijn er gevoelig en kunnen niet goed tegen de parfum die in shampoo of zeep zit. Spoel je lichaam daarom tijdens het douchen goed af en sla je tepels niet over.

Allergisch

Een andere oorzaak van jeukende tepels kan zijn dat het een allergische reactie is op je kleding. Trek je die nieuw gekochte bh altijd meteen aan? Het is verstandiger om hem eerst even in de was te doen. De chemicaliën van je nieuwe kledingstuk kunnen er namelijk voor zorgen dat je tepels geïrriteerd raken en jeuken.

Lees ook
Nice to know: waarom mannen eigenlijk tepels hebben

Menstruatie

Ook je menstruatie kan een rol spelen. Moet je bijna ongesteld worden? Dan kan dat zomaar eens de oorzaak zijn. Dit komt door de verandering in je hormoonhuishouden. Let wel op: als je tepels niet alleen jeuken maar de huid rondom de tepels ook rood en geïrriteerd is,  is het verstandig om even langs je huisarts te gaan. En onthoud: hoe vaker je krabt, hoe meer je jeuk krijgt.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Fem-Fem, Margriet | Beeld: GettyImages