Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jess test: tandenpoetsen met kokosolie

Jess test: tandenpoetsen met kokosolie

Jess test: tandenpoetsen met kokosolie

Gekke onderzoeken en DIY’s: het internet staat er vol mee. Maar wat werkt écht en wat is slap gelul? Redacteur Jessica test het uit. Deze keer in Jess test: tandenpoetsen met kokosolie.

Vlees bakken, haar verzorgen, make-up verwijderen, huid hydrateren: het kan allemaal met kokosolie. Het veelzijdige product wordt tegenwoordig o-ver-al voor gebruikt. Ook als vervanger van tandpasta zou het wonderspul het goed doen. Tijd om dat eens te testen.

Waarom poetsen met kokosolie?

Een reden om je tanden te poetsen met kokosolie, is dat het product antibacterieel is. Het heeft een fijne structuur, waardoor het makkelijk tussen je tanden komt. Dé manier om je gebit grondig te reinigen dus. De olie reageert daarnaast ook goed op ontstoken tandvlees én helpt tandplak verwijderen.

Voorafgaand aan het tandenpoetsen is het belangrijk dat je de kokosolie op kamertemperatuur zet. Als ie koel staat, is ie namelijk veel te hard om je borstel erdoor te halen.

Op een maandagochtend, na het ontbijt, waag ik me aan de proef. Het poetsen vind ik maar een rare gewaarwording. De olie smelt direct, waardoor het voelt alsof er niets op mijn borstel zit. Schuim is er in de verste verte niet te bekennen. Ik had op een lekkere coconut flavour gehoopt, maar er zit nauwelijks smaak aan de olie – die ondertussen vanwege haar gesmolten textuur half uit m’n mond druipt. Ik ben tot nu toe niet echt overtuigd.

 

Ik blijf een minuut of drie doorpoetsen zonder het gevoel te hebben dat er veel gebeurt. Als ik daarna met m’n tong over m’n tanden ga, ben ik verbaasd: mijn tanden voelen superglad aan. Ik heb het idee dat de olie echt het vuil heeft weggehaald. Wel heb ik een minder lekkere smaak in m’n mond dan ik gewend ben. Ik mis de frisse toothpaste breath die ik na een normale poetsbeurt voel. Omdat ik straks de deur uit moet en tóch die vieze ochtendgeur kwijt wil, poets ik m’n tanden nog maar eens met tandpasta.

Eindoordeel

Ik heb oprecht het gevoel dat m’n gebit gereinigd is door de kokosolie. Hoewel ik mijn tandpasta er niet door zou vervangen – want: vieze ochtendadem blijft – zou ik er best af en toe mee blijven poetsen. Maar dan ’s liever avonds in plaats van ’s ochtends.

Meer Jess test? Lees ook:
Jess test: een week lang leven op poedervoedsel van Jimmy Joy
Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax
Jess test: tandenpoetsen met houtskool
Jess test: make-up verwijderen met olie uit een avocado

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Daphne Ponsteen

[RECENT_POSTS]