Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jess test: gezicht verzorgen met een aardappel

Jess test: gezicht verzorgen met een aardappel

Jess test: gezicht verzorgen met een aardappel

Lifehacks en DIY’s, het internet overstroomt ervan. Al die tips & tricks lijken te mooi om waar te zijn, maar zijn ze dat dat ook? VIVA’s Jessica test uit wat werkt en wat niet.

Gebruik jij aardappelen alleen maar om te eten? Boring! Volgens de wondere wereld van het internet kun je veel meer met de oer-Hollandse knollen. Namelijk:

Het lijkt me allemaal wat onwaarschijnlijk maar als dit inderdaad zo is, schil ik natuurlijk graag een piepertje extra. Ik kies een mooie grote aardappel als testexemplaar en snijd hem doormidden. De ene helft laat ik heel, van de andere maak ik plakjes.


Het resultaat van de test zou op drie onderdelen van mijn gezicht zichtbaar moeten zijn: mijn litteken, mijn puistjes en het glimmen van mijn huid. Ik begin met de halve aardappel. Door die over mijn gezicht te wrijven, zou mijn huid minder gaan glimmen. Kom maar op met dat mooie matte huidje dan.


Ik merk tot dusver geen reactie op mijn huid. Wel voelt het lichtelijk idioot om aardappelvocht over m’n gezicht te smeren. Aardappelen en beauty, ik ben nog niet helemáál overtuigd van de combinatie. Als ik m’n hele gezicht heb behandeld, wacht ik tot alles is opgedroogd. Minder glans? Eerlijk gezegd zie ik geen verschil.

Tijd voor een kuur om mijn litteken (zie oog) en puistjes (zie kin) te verhelpen. Hiervoor moet ik de losse plakken aardappel dertig (!) minuten op mijn gezicht laten liggen.


Na vijf minuten verveel ik me al te pletter. Ik kan nauwelijks bewegen, want dan vallen de plakken van m’n gezicht af. Zijn er echt mensen die dit zo lang volhouden? Ik besluit met één oog een serie te kijken om de tijd te doden.


Het oogverblindende eindresultaat! Ik staar een paar minuten lang naar de spiegel om enige verbetering te ontdekken, maar die is er niet. M’n huid voelt droog aan, ruikt naar aardappel en is bedolven onder een laag zetmeel. M’n litteken is niet minder zichtbaar, maar juist roder geworden. Ik vrees dat mijn aardappels voortaan weer lekker de stamppot ingaan.

Meer ideeën voor Jessica om te testen? Laat het hieronder weten!

Meer Jess test? Lees ook:
Jess test: scheren met afwasmiddel
Jess test: sieraden schoonmaken met scheerschuim
Jess test: haar wassen met cola
Jess test: zelf tandpasta maken
Jess test: body wax maken met slechts drie ingrediënten
Jess test: tandenpoetsen met houtskool
Jess test: twee weken lang alleen maar mannenproducten