Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Je dochter aan de pil?

Je dochter aan de pil?

Je dochter aan de pil?

Het is als ouder vaak even slikken, als het tijd is voor je dochter om anticonceptie te gaan gebruiken. Toch is het belangrijk om je kind te helpen met het maken van de juiste keuzes.

De puberteit is een spannende periode. Niet alleen voor pubers, maar zeker ook voor ouders. Heb jij een dochter die hier middenin zit en is het tijd om na te denken over anticonceptie? Dan is het best lastig te beslissen welke methode het beste bij haar past. Je wilt je dochter natuurlijk goed begeleiden en verstandige keuzes maken. Zorg daarom dat je goed geïnformeerd bent. Dat neemt vaak al een stukje van de ouderlijke zorgen weg.

Een goed hulpmiddel hiervoor is de website www.eerstepil.nl waar alle nodige informatie overzichtelijk verzameld is. De combinatiepil, een pil zonder oestrogeen, een anticonceptiepleister, een anticonceptiering, een spiraaltje, er is nu zelfs een pil met lichaamseigen hormoon… De rij van mogelijkheden is eindeloos. Waarschijnlijk raakt je dochter al snel in verwarring zodra ze op zoek gaat naar een methode die goed bij haar past. Help haar met deze keuze door zelf goed op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden. Zo kun je goed geïnformeerd samen met je dochter de arts raadplegen.

Veel vrouwen gebruiken iedere dag anticonceptie, jarenlang. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen. Zo kun je de beste methode kiezen. Want geen enkel lichaam is hetzelfde en iedere levensstijl verschilt. Jammer genoeg weten veel vrouwen maar weinig van alle mogelijkheden af, blijkt uit onderzoek. Breng hier snel verandering in en geef je dochter het goede voorbeeld. Zo voorkom je ongewenste zwangerschap en bijwerkingen.

Neem nu alvast een kijkje op www.eerstepil.nl.