Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jim doet nogmaals dringende oproep voor Jayme (1): ‘We zijn er bíjna, dit móet toch lukken?’

Jim doet nogmaals dringende oproep voor Jayme (1): ‘We zijn er bíjna, dit móet toch lukken?’

Jim doet nogmaals dringende oproep voor Jayme (1): ‘We zijn er bíjna, dit móet toch lukken?’

Euforisch was het land toen er eind mei, na de nodige publiciteit, eindelijk 1,9 miljoen euro was opgehaald om het leven zieke baby Jayme te redden. Met het bedrag kon het duurste medicijn ter wereld worden bekostigd, maar dat bleek niet voldoende. Omdat Jayme niet in Nederland behandeld kan worden, is er meer geld nodig. Inmiddels is duidelijk hoeveel en er is goed nieuws: dat is helemaal niet zoveel meer! Jim Bakkum, supporter vanaf het eerste moment, doet nog eenmaal een dringende oproep.

Behandeling dichterbij dan ooit

Omdat de Benelux Jayme, die lijdt aan de spierziekte SMA Type 1, niet wil helpen, zocht de familie van het net één geworden jongetje hun heil in het buitenland. Amerika bleek naast onbetaalbaar een te grote en risicovolle oversteek, maar gelukkig bleek op 2 juli een alternatief dichterbij huis gevonden. “We hebben goed nieuws! Jayme kan behandeld worden in het Bethesda Kinderziekenhuis in Boedapest”, zo maakte de familie vorige week bekend. “Als de resultaten van het bloedonderzoek van aankomende week goed zijn, zal Jayme in augustus de behandeling met Zolgensma kunnen krijgen.”

Het uiteindelijke kostenplaatje

Afgelopen weekend is er ook duidelijkheid gekomen over het totale kostenplaatje van de behandeling in Hongarije, waar Jim op Instagram over bericht. “Het medicijn en de invoerrechten, de behandeling, de nazorg van negentig dagen én de medische vlucht gaan 2.198.000 euro kosten”, aldus de zanger, die meermaals in actie kwam voor Jayme het afgelopen half jaar.

‘Dit móet toch lukken?’

Momenteel staat de teller op 2.158.435 euro, wat betekent dat er nog zo’n 40.000 euro nodig is. Nog twee procent van het geheel, een schijntje in verhouding met het complete bedrag wat er al is opgehaald. “Ik heb gemerkt hoeveel supporters team Jayme heeft, dus dit moét lukken toch?!”, vraagt Jim zich hardop af. “ALLE beetjes helpen. Deel dit bericht zoveel mogelijk!”, doet hij nogmaals een dringend beroep op zijn volgers.

Lees ook
Jim Bakkum en Glennis Grace brengen duet uit voor zieke baby Jayme: dit kippenvelnummer kán zijn leven redden

Zonder behandeling nog 4,5 maand te leven

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag vierde, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. In Jayme’s geval kwamen zijn ouders er pas achter toen hij zeven maanden oud was. Zijn levensverwachting is momenteel 18 maanden, de tijd dringt dus. Meer dan ooit.

Bijdragen aan die laatste 40.000 euro? Doneer hier vandaag nog en geef Jayme de toekomst die hij verdient.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het was even stil vanuit ons over Jayme de laatste tijd. Maar dat betekent niet dat we niet aan hem gedacht hebben. We konden alleen niets concreets melden. We hebben ons de afgelopen maanden ongelofelijk ingezet om de 1.9 miljoen voor elkaar te krijgen om hem het medicijn toe te dienen dat hij zó hard nodig heeft. Euforisch waren we toen het bedrag veel sneller dan verwacht binnen was. Minder blij werden we toen er duidelijk werd dat Jayme niet in Nederland behandeld kon worden door de regelgeving hier. Maar nu is er eindelijk GOED NIEUWS; hij kan behandeld worden in Hongarije. Het wachten was nog even op het extra kostenplaatje dat dat met zich meebracht. Maar nu is ook dat bekend; het medicijn, de behandeling, de nazorg van 90 dagen én de medische vlucht gaat 2.198.000 kosten. Dat betekent dat er nog 50.000 euro extra nodig is om hem daarheen te laten reizen. Ik heb gemerkt hoeveel supporters @TeamJayme2020 heeft, dus dit moét lukken toch?! Ik zet de link weer in mijn bio van de donatie pagina. ALLE beetjes helpen. ?? Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum) op

Bron: Instagram | Beeld: Bart Honingh voor Flair