Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Janouk’s Whole30 Challenge: Week 3

Janouk’s Whole30 Challenge: Week 3

Janouk’s Whole30 Challenge: Week 3

Redacteur Janouk neemt deel aan de Whole30 Challenge, een dieet dat afgeleid is van het paleo, waarbij je dertig dagen geen zuivel, suiker, granen, peulvruchten en alcohol nuttigt. Wekelijks geeft ze hier een update met haar ervaringen.

Lees ook: Janouk’s Whole30 Challenge: Week 1

Over de helft

Aan het begin van deze derde week ben ik behoorlijk enthousiast! Ik zit immers al op de helft. Dit is ook het moment waarop de eerste resultaten zicht- en voelbaar zullen worden en ik kijk er naar uit. Ik verwacht er niet teveel van, maar halverwege de week valt mij iets op. Normaal gesproken heb ik aan het eind van de dag écht last van een vettige huid. Mijn voorhoofd glimt dan behoorlijk. Nu is dat een stuk minder, bijna niet zelfs. Score!

Verder voel ik me niet heel veel anders. Ik ben wat fitter, energieker, maar merk geen wereldschokkende verschillen.

Moeilijk
Op vrijdag gaan we uiteten. Dat vind ik dan toch wel lastig. Ik heb van tevoren de kaart van het restaurant bekeken en er zou een salade moeten zijn, die ik met een kleine aanpassing wel mag eten. Wanneer de serveerster onze bestelling opneemt, leg ik enigszins bezwaard uit dat ik dit dieet doe en vraag ik haar of ze bij de chef wil checken of geen van de verboden ingrediënten in het gerecht zitten. Ik maak er een groter probleem van dan zij, want ze knikt gedwee en komt even later terug om me te melden dat ik de salade gewoon kan eten. Gelukkig maar, want ik heb inmiddels flink trek en weet niet of ik de avond was doorgekomen zonder iets te eten.

Er komt deze week nog een moment waarop het moeilijk is. Ik heb tijdens mijn studie een tijd in het prachtige Ierland gewoond en mijn huisgenootje van toen komt een paar dagen op bezoek. Hartstikke leuk, maar toch wel gek om ’s avonds in de kroeg te proosten met bruiswater en citroen in plaats van ons gebruikelijke biertje.

Plannen
Deze week heb ik het voornamelijk moeilijk met plannen. Er gebeuren wat onverwachte dingen en ik ben wat slecht voorbereid, waardoor ik vaak pas laat kan eten of zelfs een aantal keer een maaltijd skip. Volgende week, tijdens mijn laatste weekje moet ik hier maar even wat beter op letten!