Roddelen Beeld GettyImages
RoddelenBeeld GettyImages

It's gossip time! Dit zijn de voordelen van roddelen met je collega’s

Is jouw guilty pleasure roddelen met je collega’s tijdens de lunch? Voel je niet guilty; dit doen we allemaal weleens! Ons is aangeleerd dat roddelen slecht is, maar laten we ook de voordelen belichten.

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de roddels namelijk helemaal niet negatief is.

Roddelen voor betere samenwerking

Roddelen heeft een negatieve connotatie, maar dat hoeft niet per se zo te zijn! Het gesprek over iemand anders kan neutraal of zelfs positief zijn. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 32 procent van de roddels neutraal is, 36 procent negatief en 33 procent positief. Als je een verhaal deelt met een collega waar een ander niet over mag horen, schept dat een band tussen jullie twee. Hierdoor gaat de samenwerking vooruit.

Je ei kwijt

Soms moet je gewoon even je hart luchten over een bepaalde gebeurtenis op de werkvloer of een confrontatie met een collega. Dan is er die drang om te ranten. Het is dan handiger om dat te uiten in plaats van het je laten opvreten vanbinnen. Op die manier ervaar je minder stress en ga je met een lichter hart verder aan het werk.

Jouw collega zal waarderen dat je hem/haar in vertrouwen hebt genomen en zal dit de volgende keer vast ook bij jou doen. Roddelen creeërt een sfeer van vertrouwdheid. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en kunnen hechter worden. Gossip and make friends!

Bron: Journals , Volkskrant, Royalsocietypublishing , Femfem

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden