Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is met je benen gekruist zitten nou écht slecht voor je?

Is met je benen gekruist zitten nou écht slecht voor je?

Is met je benen gekruist zitten nou écht slecht voor je?

Het is iets waar bijna iedere vrouw zich schuldig aan maakt en waar jij waarschijnlijk as we speak mee bezig bent; je benen kruisen terwijl je zit. Geruchten gaan dat dit niet goed voor je zou zijn, maar is het nou écht zo schadelijk als gezegd wordt?!

Niet alleen zou je van met je benen over elkaar zitten spataders krijgen, ook zou deze houding ervoor zorgen dat je bloeddruk hoger wordt, je doorbloeding minder goed wordt én je houding er door verslechteren. Dat klinkt niet echt als een gezonde zithouding.

Daarom ging Hello Giggles in gesprek met Jennifer Wider, een dokter en womens health expert. Wider vertelt dat er ontzettend veel misvattingen over deze veelgebruikte zithouding bestaan. En ze vertelt precies welke dingen er nou wel en niet waar zijn. Ready?

Nee, je krijgt géén spataderen van met je benen gekruist zitten.
Yay, dat is nieuws waar we heel blij van worden. Want als er iets niet écht charmant is, dan zijn het wel spataders die onder je rokje tevoorschijn komen.

Ja, zitten met je benen over elkaar heeft wél invloed op je houding en postuur.
Het zou dan weer wel kunnen zorgen voor een slechte positie van je heupen, wat weer invloed heeft op je ruggenwervel. Rechtop zitten kan simpelweg niet, wanneer je met je benen gekruist zit. Hierdoor zul je ongemerkt meer naar een kant zitten .En da’s niet echt bevordelijk voor een rechte rug en mooie houding…

Ja, je kunt nek- en rugklachten van deze zithouding krijgen.
Een slechte houding kan invloed hebben op meer dan alleen de manier waarop je staat. Want het kan ook nog eens zorgen voor nek-en rugklachten. Oei! Dokter Wider legt uit dat je last kunt krijgen van pijn in je onderrug, en deze pijn kan doortrekken naar je schouders en nek. Dit omdat je spieren verkneld raken.

Klinken deze klachten je bekend in de oren? Of zou je wel wat rechter willen staan voor een zelfverzekerde uitstraling? Dan is het wellicht een goed idee om te proberen iets minder met je benen gekruisd te zitten. Maar wij snappen best hoe lastig dat is. Want ja, jullie redactrice schrijft dit artikel zittend aan haar bureau. Drie keer raden in welke positie…

Bron: Hello Giggles

Lees ook: