Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kerstcadeautjes voor het goede doel

Kerstcadeautjes voor het goede doel

Kerstcadeautjes voor het goede doel

Krijg je van je man voor Kerst elk jaar zo’n zelfde douche- & badsetje waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten? Je bent niet de enige! Maar liefst 52,3% van de Nederlanders krijgt een kerstcadeautje dat ze stiekem niet willen. Toch laten we onze afschuw niet blijken. 60,8% faket er heel blij mee te zijn.

Om te zorgen dat je kerstcadeau niet onder in de kast belandt, komt Oxfam Novib met Oxfam Novib Pakt Uit; meer dan 35 originele cadeaus waar wél veel mensen blij van worden. Wat dacht je van fruitboompjes, een toilet of eenden onder de kerstboom? Niet voor een familielid, maar voor iemand in een ontwikkelingsland die het goed kan gebruiken.

Hoe werkt het? In de webwinkel van Oxfam Novib zijn meer dan 35 originele cadeaus verkrijgbaar vanaf 7 euro. Als je bijvoorbeeld vijf eenden in je winkelmandje stopt, worden die gegeven aan iemand in een ontwikkelingsland die ze goed kan gebruiken. Maar ook als je dit in Nederland cadeau krijgt, zit je niet met lege handen. Je krijgt een prachtig pakje met een kaart waarop staat dat je cadeau naar iemand is gegaan die het veel harder nodig heeft dan jij.

Eenden2

 

Ultiem kerstcadeau: eenden

Mensen in ontwikkelingslanden zijn dolblij met eenden!. Ze zorgen niet alleen voor eieren, maar doen ook nog eens op een effectieve en milieuvriendelijke manier aan ongediertebestrijding. Ze eten insecten en slakken, en helpen zo boeren hun erf schoon te houden.

 

Holland’s Next Top Model

De meiden van Holland’s Next Top Model hebben zich ingezet voor de originele cadeaucollectie van Oxfam Novib. Met de finalisten van seizoen 2014 is een beestachtige commercial opgenomen…