Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > In deze houding kun je het best poepen

In deze houding kun je het best poepen

In deze houding kun je het best poepen

We horen je denken: poepen, dat doe je toch gewoon zittend op de wc? Niet dus. Volgens darmflora-therapeut Nienke Tode-Gottenbos is het beter om hurkend je behoefte te doen.

Volgens Nienke, schrijfster van de boeken ‘De poepdokter – gezond van mond tot kont’ en ‘De poepdokter – bakt ze bruin’, is het het beste om je grote boodschap te doen in gehurkte houding. “Om het laatste deel van je dikke darm zit een soort band, die ervoor zorgt dat je je ontlasting niet zomaar laat lopen. Die band ontspant optimaal als je gehurkt gaat zitten, waardoor poepen je ook makkelijker afgaat. Als je ‘gewoon’ op de wc gaat zitten, ontspant die band maar deels,” vertelt Nienke.

Poepkrukjes

Hurkend poepen dus. Maar hoe doen we dat? Terug naar het potje hoeven we gelukkig niet, er bestaan namelijk zogeheten ‘poepkrukjes’ waarmee je de hurkende poephouding gemakkelijk kunt aannemen. “Je kunt de ideale poephouding krijgen door een krukje voor bij je wc te kopen, waar je je voeten dan op kan zetten. Er bestaan zelfs speciale ‘poepkrukjes’ hiervoor, die je online kunt bestellen,” aldus Nienke.

Bron Nu.nl | Beeld iStock