Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > In China zijn single vrouwen buitenbeentjes. De vrouwen in deze video hopen dat te veranderen

In China zijn single vrouwen buitenbeentjes. De vrouwen in deze video hopen dat te veranderen

In China zijn single vrouwen buitenbeentjes. De vrouwen in deze video hopen dat te veranderen

‘Happy single’ is in het Westen een bekend begrip. We kiezen zelf wanneer we trouwen, en vooral: met wie we trouwen. Oké, we krijgen op een familiefeest weleens de vraag ‘wanneer is het zover?’, maar in China worden ongetrouwde vrouwen hard beoordeeld door de maatschappij. Deze nieuwe videocampagne hoopt daar verandering in te brengen.

Single vrouwen: leftovers of power vrouwen?

SK-II, een populair cosmeticamerk, gaat met een video in docustijl de strijd aan tegen de stigmatisering van ongetrouwde vrouwen in China. In ‘The Marriage Market Takeover’ praten verschillende single Chinese vrouwen over de druk van hun omgeving om te trouwen. De term voor ongetrouwde vrouwen aan het einde van hun twintiger jaren: sheng nu of ‘overgebleven vrouwen’, leftovers, kliekjes. Dat maakt ons enorm verdrietig en boos. Vrouwen over de hele wereld hopen dat deze video iets verandert en duidelijk maakt dat single zijn niets is om je voor te schamen.

Lees ook