Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik zie dat iemand geholpen moet worden. Hoe?

Ik zie dat iemand geholpen moet worden. Hoe?

Ik zie dat iemand geholpen moet worden. Hoe?

El, 30: Hallo, mijn werkgeefster heeft het erg moeilijk. Ze is rond de 60 jaar en ze runt een kinderdagverblijf en ook een NSO (naschoolse opvang). Nu loopt de NSO helemaal niet goed en ik wil haar graag helpen.

Ik werk zelf bij de peuters en dat draait goed, maar mijn collega’s op de NSO voelen denk ik de verantwoordelijkheid niet. Ik zie dat ze helemaal op is. Hoe kan ik dit het beste aanpakken zonder over haar heen te gaan. Dank je wel!

Coach Joke
Je vindt dat je werkgeefster geholpen moet worden, maar hoe pak jij dat aan?

Coaching
Je kunt nooit over iemand heen gaan om iemand te helpen. Dat is echt super onbeleefd. Want dat zou betekenen dat jij wel weet hoe een ander geholpen moet worden, en dat ze dat zelf niet weten. Dat is niet aan jou om dat uit te maken, dus doe dat niet!! Het zou gewoon van heel weinig respect getuigen naar je werkgeefster toe als je dat wel zou doen.

Tips
Ga met je werkgeefster praten. Vertel haar dat je je zorgen maakt om haar en dat je haar graag wilt helpen. En je vraagt haar op welke manier jij haar kunt helpen. En dan wacht je af wat zij jou vraagt. Punt. Geen acties zelf ondernemen.

Plan
Bedenk hoe jij je zou voelen als iemand achter jouw rug om dingen gaan doen waarvan ze denken dat het goed is voor jou.
Zou jij dan niet heel kwaad worden?

Laat een ander in z’n waarde. Bied je hulp aan en laat het aan haar over welke hulp ze wil gebruiken.