Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik wil weten wat ik wil met werk

Ik wil weten wat ik wil met werk

Ik wil weten wat ik wil met werk

Jessica (31): Ik heb nog nooit plezier in mijn werk gehad en weet niet waar mijn interesses liggen. Hoe kom ik erachter wat ik wil?

Ik ben administratief medewerker, maar het werk ligt me niet echt. Verder is er niet genoeg te doen (vaak aangegeven, maar er wordt niets mee gedaan) en ik tel de uren af tot ik naar huis kan. Hoe kom ik erachter wat nu echt bij me past? Zal het beter gaan als ik genoeg werk heb, of moet ik op zoek gaan naar een heel andere functie?

Coach Charlotte
Iedereen verdient het om een leuke baan te hebben. En echt, dat IS mogelijk! Ook al lijkt dat misschien nu niet zo…

Tijd om op onderzoek uit te gaan: wat wil ik, wat kan ik en hoe kom ik daar?
Dit onderzoek kun je zelf doen, maar je kunt ook een professionele coach in de arm nemen om dit pad samen te bewandelen.

Coaching
Je schrijft dat je op je werk al vaak hebt aangegeven dat het werk je niet ligt. Is er misschien iemand bij jou in de organisatie je je op weg kan helpen met het in kaart brengen van jouw wensen. Iemand van de afdeling P&O misschien?

Daarnaast kun je ook een aantal dingen zelf doen:
– Ga eens op zoek in kranten en op internet, en knip-print de leuke vacatures uit. Wat hebben ze gemeen?
– Vraag eens aan een aantal mensen in je omgeving wat ze jou zien doen als je een andere baan zou hebben. Uit dit soort vragen komt vaak meer informatie dan je in eerste instantie zou denken
– Maak eens drie lijstjes:
1) Wat verwacht je van een bedrijf- branche?
2) Wat verwacht je van een functie, wat is het dat je wilt doen, wat zijn je taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, wat doe je nu in je huidige functie dat je WEL leuk vind?
3) Welke competenties/vaardigheden heb jij die je graag in een volgende functie wilt inzetten?

– Wie ken je in je omgeving die zo´n gave baan heeft, dat je daar acuut mee zou willen ruilen?

Plan
Verzamel alle informatie en zet het voor jezelf goed op een rijtje. Misschien kom je zelfstandig, of met een vriendin een heel eind! Lukt je dit niet en wil je toch echt wat anders, dan raad ik je aan om met een professionele coach je gedachten en ambities op een rijtje te zetten. Na een dergelijk traject heb je uitstekend voor ogen wat je kunt en wat bij je past. Een gecertificeerde coach kun je vinden via www.Nobco.nl en zoek op registercoach, dan heb je een extra kwaliteit keurmerk. Je kunt hier ook zoeken op bijvoorbeeld woonplaats, zodat je een coach uitkiest die bij jou in de buurt zit.