Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik wil meer in het nu blijven, hoe doe ik dat?

Ik wil meer in het nu blijven, hoe doe ik dat?

Ik wil meer in het nu blijven, hoe doe ik dat?

Bineke, 43: Ik wil meer in het nu kunnen blijven , klinkt wel modern maar het is misschien een oplossing voor mij.

Coach Marjan
In het nu blijven … een moderne uitspraak? waarschijnlijk van alle tijd… Een oplossing kan het zeker zijn om meer betrokken te zijn met wat er nu in je omgaat of om je heen afspeelt. In het nu zijn betekent eigenlijk dat je met aandacht aanwezig bent. Wanneer ben jij in het nu aanwezig, wat gebeurt er dan met je? Wat hoor, ruik, voel en zie je? Hoe neem jij waar met je hoofd en hoe neemt jouw lichaam waar.


Coaching

Door middel van mindful omgaan met jezelf in hoofd en hart maak je de verbinding met een rustig en eerlijk gebied in jezelf. Loslaten van oordelen en gedachten, zorgen voor rust in het hoofd. Mild naar jezelf kijken, het is een vorm van nieuwsgierig zijn tijdens jouw zelfonderzoek. Wanneer je gedachten kunt sturen en je ze kunt ‘parkeren’ dan ontstaat er meer ruimte voor de gewaarwording van de taal van het lichaam, de taal van je hart.

Tips
Je zou kunnen overwegen om informatie, boeken, workshops te verzamelen rondom mindfullnes, yoga, mediatie. En dan gewoon van start te gaan. Laat je onderwijzen door iemand die jou graag vertelt hoe je stap 1 zet om vervolgens aan te kunnen komen bij stap 2. Belangrijk is is dat je gewaar bent van wat je doet en hoe je de dingen doet. Dus wees zorgvuldig naar jezelf en je mag vooral NU heel blij zijn dat iets in jou heeft aangegeven meer aanwezig te willen zijn in het nu… Zijn in de natuur helpt ook, wind door je haar, uitkijken over zee, bosgeuren opsnuiven, lekker stukje hardlopen of een harde verlossende kreet slaken, voel je lijf en voel hoe de omgeving jou aanraakt, dat klinkt gek maar ga maar eens in de wind staan en voel dan hoe en waar je wordt aangeraakt door de natuur.

Plan
Bezoek sites, snuffel door boeken en bladen heen , volg hier en daar een proefles, verken eerst op jou tempo dit nieuwe gebied , veel plezier.