Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik wil afvallen

Ik wil afvallen

Ik wil afvallen

Dat afvallen je helpt gezonder te leven is voor bijna de helft van de afslankers van ondergeschikt belang. Mooi zijn, dat is de wens.

Bijna de helft van de afslankers vindt het hebben van een mooi lichaam belangrijker dan het hebben van een gezond lichaam. En het liefst hebben afslankers weer het lichaam dat zij hadden als tiener.

Ik doe het voor mezelf
Als je wilt afvallen, doe je dat voor jezelf. Nog minder dan 1 op de 10 afvallers valt af omdat de partner en directe omgeving hen dan mooier vindt. Als je gaat afvallen begint het uit onvrede over je huidige lichaam. Je vindt jezelf te dik en wilt er graag mooier uit zien. Een derde van de afvallers weet dat hun huidige lichaam het gevolg is van een ongezonde levensstijl. Het is alleen erg moeilijk om die levensstijl plots te veranderen en gezonder te gaan leven.

Pakken suikers kwijt
Om hun ideale lichaam te krijgen, willen afvallers graag veel kilo’s kwijtraken. 20% van de afvallers wil zelfs 26 kilo of meer kwijt en een kwart wil 6 à 10 kilo kwijt. Vrijwel alle afvallers zijn er zeker van dat zij hun doel bereiken. Helaas heeft 80% ervaring met het bekende jojo-effect. Ze waren veel afgevallen, maar door het terugvallen in hun ongezonde levenspatroon keerde de ongewilde kilo’s al snel weer terug.

Ideaalbeeld niet realistisch
Het lichaam dat de afvallers in de puberteit hadden, zouden zij graag weer willen. De afvallers vonden zichzelf namelijk tussen 15 – 20 jaar op hun mooist. De hoop om dat lichaam weer terug te krijgen, is alleen totaal niet realistisch. Het lichaam wat je op die leeftijd had, was nog volop onderhevig aan verandering. Je bent dan nog in de puberteit en je lichaam moet nog volwassen worden. Door zwangerschappen, diëten, ouder worden en medicijngebruik, wordt het erg lastig om weer zo’n tienerlichaam te krijgen. Het is ook maar de vraag of je een tienerlichaam moet willen. Je bent een vrouw met heupen, borsten en een mooie kont. Flaneer met je vrouwelijkheid!

Het onderzoek is afgenomen onder 375 deelnemers van Valt Af, een online community voor afvallen.

Bron: Valt Af