Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik wil afvallen, maar ik weet niet meer hoe?!

Ik wil afvallen, maar ik weet niet meer hoe?!

Ik wil afvallen, maar ik weet niet meer hoe?!

Jolanda, 46: “Ik ben 46 jaar en ik wil afvallen – 5 kilo – maar weet niet meer hoe. Ik eet 2 maal per dag 2 crackers met 30-plus kaas. Mijn diner bestaat uit 110 gram vlees, groente en geen aardappelen.”

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Jolanda.

Coach Anja

Ik lees in je berichtje dezelfde frustratie als bij veel dames die ik in de praktijk ontmoet. Die hebben alles al geprobeerd, zijn hun hele leven aan de lijn en zetten zich elke dag in om toch weer wat kilootjes kwijt te raken. Heb ik dat goed?

Coaching

Uit het stukje “ik weet niet meer hoe” begrijp ik dat je al eerder pogingen hebt gedaan om af te vallen. Ook denk ik dat je nu kiest voor een koolhydraatarme aanpak, vanwege het bewust niet eten van aardappelen. Misschien ben je al eerder goed afgevallen en wil het nu niet meer lukken?

Ik denk dat het te maken heeft met je eerdere lijnpogingen. Wat gebeurt er als je een periode (erg) streng lijnt en weinig eet? Je lichaam reageert hierop door de calorieën die er daarna extra bijkomen direct op te slaan. Dat gebeurt op het moment dat je van jezelf weer “normaal” mag eten.

‘Ik wil afvallen’ tips

Je zegt; “Ik wil afvallen”. Dan wil je natuurlijk weten wat je daar nu mee moet en hoe je er nú iets aan kunt doen? Mijn collega Emmy Hallensleben (gewichtsconsulent in Brielle, Zuid-Holland) schreef hier pas nog over:

“Wat is dan wel de oplossing tegen overgewicht? Gewoon gezond eten en genoeg bewegen. Werkt dit dan altijd? Ja! Al wil dit wil natuurlijk niet zeggen dat het voor iedereen makkelijk is! Helaas is het voor veel mensen ook moeilijk om goed bewust te zijn van wat er op een dag echt gegeten is. Als gewichtsconsulent zie ik cliënten die denken heel goed bezig te zijn, en zij zijn ook enthousiast, maar na een goede start blijft men “hangen”. Uiteindelijk bij het berekenen van het eetverslag blijkt dat ze veel te weinig eten of juist toch weer zijn gaan verslappen. Het volhouden is nog zo gemakkelijk niet! Er is helaas geen tijdelijke snelle oplossing, het gaat om een leefstijlverandering.”

En zo denk ik er ook over!

Plan

  • Zoek je weg naar een leefstijlverandering: ook als je “slechts” 5 kilo wil afvallen, dan wil je dat je blijvend gewicht verliest en niet na 2 maanden weer opnieuw moet beginnen, toch?
  • Vraag eventueel een gewichtsconsulent (www.gewichtsconsulenten.nl) om begeleiding.

 

Denk jij ook steeds: “Ik wil afvallen”? Flair geeft heel veel tips in de categorie bewegen. Succes!