Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik krijg ’s morgens niets door mijn keel: wat nu?

Ik krijg ’s morgens niets door mijn keel: wat nu?

Ik krijg ’s morgens niets door mijn keel: wat nu?

Feline, 38: “Ik krijg ’s ochtends nauwelijks iets door mijn keel, maar ik weet dat een goed ontbijt ontzettend belangrijk is. Brood en muesli kan ik ’s ochtends echt niet eten. Wat is een goed alternatief?”

Heb jij een andere vraag? Vraag dan nu gratis advies van een professionele coach op Coach2day. Lees hieronder alvast het antwoord op de vraag van Feline.

Coach Anja
In de praktijk zie ik regelmatig mensen die het ontbijten “ontwend” zijn. Voor niet-kunnen-ontbijten geldt namelijk heel vaak hetzelfde als voor helemaal niet meer kunnen eten (extreem vasten): het is een vorm van gewenning. Vaak is het ook een teken van een slecht uitgebalanceerd eetpatroon. Jij wil dat veranderen. Probeer het dan zo: wacht iets langer met eten (smeer bijvoorbeeld je boterhammen, maar eet ze in je eerste werkuur) en neem een kleine portie. Eet rustig en probeer er “als nieuw” in te staan, alsof je zo’n boterham voor het eerst eet. Wat proef je: wat bemerk je? Neem er een glas water, melk of een kop thee bij. Na verloop van tijd wen je eraan; het heeft ook veel te maken met hoe je er in staat! Weet dat je die voedingsstoffen eigenlijk niet kan missen, wil je de rest van de dag goed kunnen functioneren. Je doet je lijf een plezier.

Tips
* Begin met een lichtbruine boterham met chocoladepasta of smeerkaas; dat soort smeerbare producten eet je gemakkelijker.
* Neem er water of een kop thee bij, dat vergemakkelijkt de “slokdarmpassage”.
* Ontbijt rustig, neem niet meer dan waar je trek in hebt.